Barça

“És el partit més important del que ens queda d'any”

Tito Vilanova. Entrenador del Barça

Tito Vilanova va parlar clar i català ahir a Glasgow. Malgrat que el d'avui no és un matx a vida o mort, que pugui deixar sense possibilitats d'obtenir un títol important el Barça, li dóna una rellevància especial. “És el partit més important del que ens queda d'any”, va sentenciar el tècnic català. La possibilitat que els blaugrana es classifiquin per als vuitens de finals de la Champions League gràcies a un triomf aquest vespre al Celtic Park és una de les fites més importants per l'entrenador, que es podria prendre els dos partits restants de la lligueta com un mer tràmit. “Podríem dosificar jugadors, i posar-ne alguns que no han tingut tants minuts. Fins i tot podríem jugar amb futbolistes del filial”, va admetre Vilanova. Tot i així, considera que l'objectiu no serà gens fàcil d'aconseguir. “No sé com jugaran, però juguen davant la seva gent i això els fa més perillosos. Serà un partit molt complicat, pel ritme, per l'ambient”, va explicar Vilanova, que va recordar els perills de l'equip de Neil Lennon, especialment a pilota aturada. Vilanova no creu que el plantejament de Neil Lennon al Camp Nou fos defensiu i dóna el mèrit a l'estil del Barça. “Jugar contra el Barça fa que els equips s'acabin agrupant i no surtin de la seva àrea. No sempre és perquè ells vulguin jugar així”, va considerar Vilanova, que alhora va defensar que “cadascú és lliure de plantejar els partits com consideri oportú”. El català, però, va recordar que l'enfrontament de fa dues setmanes no va ser plàcid i que van viure amb la sensació que el Celtic podia fer mal en qualsevol contraatac.

D'altra banda, les baixes en defensa obren les portes a Marc Bartra. El central podria tornar a jugar contra el Celtic –el seu debut aquesta temporada va ser en el partit de fa dues setmanes al Camp Nou–. Malgrat la seva joventut i poca experiència en el primer equip, Vilanova considera que mentalment és capaç de disputar partits d'aquesta categoria i amb aquesta pressió: “Tots els jugadors de la primera plantilla estan preparats per jugar aquests tipus de partits. Igual que en Marc ho estan en Montoya, en Tello…”

Qui n'ha jugat, i molts, d'aquesta mena és Leo Messi. Dissabte, contra el Celta, es va veure l'argentí amb moltes ganes de marcar i fins i tot un pèl ansiós per fer-ho i poder dedicar la diana al seu fill Thiago. A Vilanova, però, no el preocupa. “No li diré res. És prou intel·ligent, en l'aspecte futbolístic i en tot; ja sap què ha de fer. Sempre té ganes de fer gols i els marcarà ben aviat. És qüestió de temps”, va explicar el de Bellcaire d'Empordà.

Tito Vilanova també va parlar del brasiler Dani Alves, una peça molt important en les darreres temporades al Barça, però que aquesta ha perdut presència. Segons el tècnic, en els entrenaments, el lateral “recorda l'Alves d'abans” i creu que “està treballant per arribar al seu millor nivell”.

PARTIT CLAU

Vilanova creu que contra el Celtic disputen el partit més important fins a final d'any

GRAN AMBIENT

Es felicita que l'afició actuï com ho fa al Celtic Park i ho veu com una gran motivació

BARTRA

Creu que està preparat per jugar un partit amb l'ambient i la pressió del d'avui

Song: “Si juguem com sabem, no ens guanyaran”

Alex Song creu que el partit d'aquesta nit és molt important per deixar encarrilada la classificació per als vuitens, però és conscient que el Barça no tindrà un duel plàcid. “Sabem que no serà un partit fàcil, però no ens fixem en com juguen ells, sinó en com ho fem nosaltres”, va declarar, amb una sentència clara: “Si juguem com ho sabem fer, ningú ens pot guanyar.” El camerunès, que avui jugarà com a mig centre, afirma que no està decebut per no haver disputat el clàssic. “Tots els jugadors volem jugar partits com aquell, però l'entrenador decideix pel bé de l'equip, que és el més important”, va afirmar. Song també va parlar de la Pilota d'Or. En cas que ell pogués votar, ho faria per “Messi, Xavi i Iniesta.” D'altra banda, el blaugrana va tallar la polèmica amb Samuel Eto'o. L'exblaugrana va dir que Song no és entre els millors del seu país. La resposta de Song, contundent: “Pot pensar el que vulgui, però jo puc dir que el meu nom és a la llista.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.