Barça

Alba aplana el camí

El Barça guanya el Celtic i mana amb autoritat al capdavant del grup G

El lateral de l'Hospitalet resol una altra remuntada èpica amb un gol en el minut 94

CELTIC1

BARÇA2

El Barça va saltar ahir a la gespa del Camp Nou amb quatre novetats respecte a l'últim partit de Champions a Lisboa, tres d'obligades i dues en línia defensiva. Les baixes per lesió de Dani Alves i Carles Puyol van ser cobertes per Adriano Correia, ubicat aquest cop al lateral dret, i per Marc Bartra, l'escollit per fer de parella de ball de Javier Mascherano a l'eix de la defensa. La titularitat del central de Sant Jaume dels Domenys va ser sens dubte la gran sorpresa. Perquè el que eren faves comptades era que Alex Song jugaria de pivot defensiu cobrint l'absència del sancionat Sergio Busquets. El camerunès va ser titular per primera vegada en partit europeu.

En el minut 8 de partit, Jordi Alba va desdoblar bé per la banda esquerra i abans d'arribar a la línia de fons va fer una bona centrada a la qual Pedro no va arribar per centímetres al segon pal. I vuit minuts després, de la pissarra a l'ensurt. Xavi va servir des de l'esquerre un córner molt obert cap a Leo Messi. L'argentí, lliure de marca, la va posar dins l'àrea amb un toc subtil i Andrés Iniesta, al primer toc, la va posar al cap de Marc Bartra, que va obligar Forster a lluir-se. L'acció va derivar en un ràpid contraatac del Celtic de tres contra tres, però Adriano va estar providencial en el tall. El conjunt escocès no va encertar en el contraatac, però sí que ho va fer a pilota aturada, des d'on més mal podia fer. Va ser en el minut 17 en una acció desafortunada, en què Mascherano es va introduir la pilota en pròpia porteria després que el grec Samaras pentinés una falta lateral servida des de la dreta.

Contraatac

El Celtic s'havia plantat al Camp Nou amb un mig del camp de contenció, amb Brown, Wanyama i Mulgrew, tots de perfil més aviat defensiu, acompanyats de Ledley. I amb el gol a favor a Neil Lennon se li dibuixava el millor escenari possible. El conjunt escocès va donar totalment la pilota al Barça amb la voluntat de sorprendre al contraatac. Però va cedir massa terreny. Va jugar amb foc i es va acabar cremant. Messi va avisar amb dos llançaments de falta directa gairebé calcats que van marxar fregant el travesser (22' i 37'). En el minut 28, altre cop Bartra tornava a acariciar el gol amb una rematada de cap que va marxar fora després d'una assistència precisa d'Iniesta i només quatre minuts després era Adriano qui posava a prova Forster, amb un xut ras i ajustat al pal ben aturat pel porter visitant.

Empat al descans

L'empat va arribar a només un minut del descans, després que Samaras hagués hagut d'abandonar el terreny de joc per lesió, i en una acció de billar a tres bandes. Messi, Iniesta i Xavi fan màgia quan connecten i l'acció de l'1-1 d'ahir n'és la prova més evident. El 10 del Barça va rebre una pilota a la frontal, es va associar amb Iniesta i aquest amb Xavi, i després d'una gran paret entre tots dos, el de Fuentealbilla va batre Forster pel pal curt. Acció farcida de talent, a una velocitat impressionant i amb la precisió d'un rellotge suís.

Només començar la segona meitat, el Barça va tenir quatre oportunitats de gol en deu minuts, però la figura de Forster va aparèixer per exercir d'heroi inesperat. Messi va ser el primer a provar-ho amb un xut des de la frontal, però va ser en el minut 22 quan l'argentí va tenir la millor oportunitat de gol. La seva rematada a boca de canó després d'una bona centrada de Pedro des de la dreta, però, la va treure el porter del Celtic amb una gran intervenció. I només un minut després, Forster tornava a treure una mà providencial per evitar el gol de Messi.

Amb l'equip bolcat en atac, Tito va fer entrar Tello i Villa als llocs de Pedro i Alexis. I l'asturià va estar a punt de marcar en el 45, però la rematada es va estavellar a la porteria del Celtic. Ahir no li tocava ser l'heroi com a Sevilla. Aquest paper estava reservat per a Alba, que quatre minuts per sobre del temps reglamentari va donar el triomf al seu equip rematant al segon pal una gran centrada d'Adriano des de la dreta.

BARÇA: Valdés, Adriano, Bartra, Mascherano, Jordi Alba, Song, Xavi, Iniesta, Pedro (Tello, 75'), Messi i Alexis Sánchez (Villa, 79') .CELTIC: Forster, Lustig, Wilson, Ambrose, Izaguirre, Mulgrew (Kayal, 75'), Wanyama, Brown (Commons, 62'), Ledley, Samaras (Forrest, 42'), Hooper. GOLS: 0-1, Mascherano p.p. (17'). 1-1, Iniesta (44'). 2-1, Jordi Alba (94'). ÀRBITRE: Gianluca Rocchi (italià). TARGETES: Mascherano (70') i Adriano (79'). PÚBLIC: 77.781 espectadors.