Barça

Fita abans del clàssic

Si el Barça venç a Sevilla, Vilanova igualarà el millor inici de lliga de la història del club

L'equip vol conservar el lideratge i arribar al dia del Madrid amb un mínim de 8 punts d'avantatge

“Perdré en totes les comparacions.” Declaració, humil i prudent, de Tito Vilanova, feta el 15 de juny passat, durant la seva presentació oficial com a entrenador del primer equip del FC Barcelona. El tècnic de Bellcaire d'Empordà, quan va assumir el càrrec, era conscient que igualar els registres de Pep Guardiola seria gairebé una utopia. Però tres mesos i mig després, Vilanova pot sortir ben parat de la primera comparació. Una victòria avui (22.00 h) al Sánchez Pizjuán li permetria igualar el millor inici de lliga del Barça amb Guardiola a la banqueta, amb sis victòries en les sis primeres jornades de lliga. Això ho va aconseguir el de Santpedor en el seu segon any (2009/10) i en tota la història del club només ho han aconseguit tres entrenadors més: James Bellamy (1929/30), Johan Cruyff (1990/91) i Louis Van Gaal (1997/98).

A pel rècord

El Barça camina amb pas ferm i avui a Sevilla vol tornar a trepitjar fort per mantenir el lideratge. Vilanova podria ser el cinquè entrenador de la història del Barça a guanyar els sis primers partits de lliga, una bona carta de presentació just abans del clàssic del diumenge 7 d'octubre –dimarts l'equip afronta compromís de lliga de campions al camp del Benfica (20.45 h). L'equip blaugrana pretén mantenir la imbatibilitat en la lliga i rebre el Real Madrid amb una diferència de com a mínim 8 punts –el conjunt blanc visita demà Riazor (19.50 h)–, fet que permetria als de Vilanova afrontar el clàssic amb tranquil·litat i amb la possibilitat de donar una estocada fortíssima al conjunt de José Mourinho.

La visita al Sánchez Pizjuán s'entreveu complicada, sobretot per l'estat de forma que passa l'equip andalús, quart en la classificació amb els mateixos punts que el Mallorca i el Màlaga (11). El Sevilla, que fa dues setmanes va guanyar a casa contra el Real Madrid (1-0), encara no ha perdut cap partit de lliga i és l'equip menys golejat de la competició, juntament amb el Màlaga (només dos gols en contra). De fet, els de Míchel fa tres jornades que mantenen la porteria a zero i arriben amb bon to a la cita després de la victòria de dilluns al camp del Deportivo (0-2). Però encara que el camp del Sevilla és un dels camps més complicats de la primera divisió, els últims precedents permeten ser optimistes. Vilanova, com a ajudant de Guardiola, mai ha perdut en la lliga al Sánchez Pizjuán. De fet, el Barça no hi perd des de la temporada 2006/07, quan l'equip blaugrana, aleshores entrenat per Frank Rijkaard, va perdre per 2-1. I en els últims onze anys, el Barça, en la lliga, només hi ha perdut dues vegades.

Per a aquest partit, Vilanova podria repetir amb la parella de centrals formada per Mascherano i Song, ja utilitzada contra el Granada i durant força minuts contra l'Spartak de Moscou.

Alba, titular

Al lateral esquerre, Jordi Alba serà titular després d'haver superat el seu procés gripal i sembla clar el retorn de Xavi al mig del camp. I a dalt, Pedro podria recuperar també la titularitat. Per part del Sevilla, Maduro s'ha recuperat a temps de les molèsties, i la resta són faves comptades. Míchel, si no hi ha cap sorpresa d'última hora, repetirà l'onze de les dues últimes jornades.

Messi guanya el seu tercer Onze d'Or

Un altre premi per a Leo Messi. Aquesta vegada l'Onze d'Or, un guardó que atorga la revista francesa Onze Mondial al millor jugador de l'any. D'aquesta manera, l'astre argentí, que va aconseguir el 47,75% dels vots, va imposar-se al madridista Cristiano Ronaldo (27,95%) i al davanter de l'Atlético Radamel Falcao (6,10%). La resta de vots se'ls van repartir Karim Benzema (2,24%) i Mesut Özil i Xavi Hernández (1,38%). Per la seva part, el Barça va ser l'equip amb més nominats, un total d'onze, i a més de Messi i Xavi aspiraven al premi: Valdés, Alves, Puyol, Piqué, Abidal, Busquets, Iniesta, Cesc i Alexis.

Amb aquest, és el tercer Onze d'Or que aconsegueix el 10 blaugrana (2009, 2011 i 2012) i iguala Zidane i Platini en nombre de guardons. A més, Messi supera Kevin Keegan, Karl-Heinz Rummenigge, Diego Maradona, Marco van Basten, Ronaldo i Thierry Henry, tots ells amb dos premis.

D'altra banda, Adriano Correia no ha entrat en la llista de convocats per viatjar a Sevilla. El lateral brasiler pateix una sobrecàrrega al psoes de la cama esquerra des del partit contra el Granada i, tot i que ha estat fent treball específic durant la setmana per mirar de recuperar-se a temps, encara nota molèsties i ha estat descartat per precaució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.