Barça

Rosell clou la tasca a Nova York d'impuls a la imatge del Barça i de Catalunya

“No m'imagino Messi no celebrant un gol”. El president, que va tancar dijous el viatge a Nova York, afirma que l'argentí duu el Barça al cor

El president del Barça, Sandro Rosell, ha tancat, amb la participació en la sessió de la pòlio a les Nacions Unides, el viatge a Nova York que ha servit per potenciar la fundació blaugrana i que a l'hora ha suposat un impuls important de la imatge del Barça i de Catalunya a la gran ciutat nord-americana.

Una estada en què el president del Barça també va parlar per a la cadena esportiva ESPN, en què va repassar l'actualitat blaugrana. El màxim dirigent del Barça va ser qüestionat sobre com reaccionaria si Messi no celebrés els gols perquè està trist, en clara referència a Cristiano Ronaldo. “No crec que això pugui passar amb Leo Messi, perquè ell és molt feliç a Barcelona. Porta el club al cor i al cap. No veig possible que això passi. Això potser passa en altres clubs, no al Barça”, va assegurar després d'una rialla. Seguint amb l'astre argentí, també va referir-se a la discussió que va tenir amb David Villa i que tant ha fet parlar: “El futbol no va inventar-lo un mut. S'ha de parlar i a vegades t'has d'esbroncar”, va explicar el president, que veu normalitat en aquestes accions.

L'entrega de la Pilota d'Or també va ser un tema sobre el qual va ser preguntat. Rosell no va mullar-se per cap blaugrana: “Per a nosaltres és el mateix, tots s'ho mereixen. Messi marca molts gols, però sense Xavi o Iniesta no en faria tants. Al final, el futbol és un esport d'equip.” Sobre la possible renovació de l'astre argentí va dir: “El somni de tots els aficionats culers és que Messi estigui al Barça fins a l'últim dia de la seva carrera professional.”

Un altre nom propi que va sorgir és el de Neymar. “Juga al Santos i té contracte fins al 2014”, va indicar Sandro Rosell, que va lloar el brasiler: “És un d'aquells jugadors diferents i això ens agrada molt, als culers.” En línia de mercato, Rosell va ser preguntat sobre la possibilitat de fitxar Sergio Ramos, que té una mala relació amb Mourinho: “Mai diguis mai, però no ho crec.”

Guardiola, tranquil

Finalment, Rosell va revelar que va conversar amb Pep Guardiola per trobar-se durant aquests dies, però no van poder coincidir: “Vam parlar per telèfon, estava previst que ens veiéssim en la trobada amb la penya, però tenia un compromís amb la seva família per veure la Ryder Cup i és a Chicago.” Rosell va explicar que el de Santpedor està tranquil: “Pel que he parlat amb ell, està gaudint de Nova York i descansant després de quatre anys d'estrès.”

Un Barça compromès amb la lluita contra la pòlio

La lluita contra la pòlio ha estat una qüestió important en l'estada de Sandro Rosell a Nova York. La delegació blaugrana es va reunir amb Bill Gates per fer una valoració de la feina que la Fundació FC Barcelona i la Bill & Melinda Gates Foundation fan des del 2011 amb l'objectiu d'eradicar la malaltia arreu del món. “Durant el primer any d'aliança hem fet arribar a molta gent el missatge que la pòlio és una malaltia que està a punt de ser eradicada i que val la pena sumar esforços per fer-la desaparèixer”, va explicar Rosell.

A més, va participar en la sessió sobre la poliomielitis emmarcada en l'Assemblea General de l'ONU. “Els nostres jugadors viuen d'acord amb els seus valors i mostren amb el seu exemple com guanyar, com perdre i com respectar les normes i els rivals. Nosaltres aportem aquesta actitud a la lluita contra aquesta malaltia.” El Barça també va ser present en el Global Festival, un concert per conscienciar sobre la pòlio i la pobresa extrema al món. El Barça va ser-hi present amb uns vídeos protagonitzats per Thiago i Dani Alves.

Rosell també es va reunir amb Rafa Márquez per estudiar col·laboracions entre la fundació blaugrana i la del mexicà. El president del Barça continuarà als Estats Units uns dies més. Primer viatjarà fins a Portland, on Nike té la seu central, i posteriorment a Los Angeles, per reunir-se amb empreses constructores de pavellons per parlar sobre el nou Palau Blaugrana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.