Barça

Laporta titlla de “decisió de pànic” la continuïtat de Tito Vilanova

Explica que Las Vegas Sands Corporation va buscar sinergies amb el Barça

“Els consellers no s'han agenollat davant de la inversió més important del sud d'Europa”, elogia el president de Democràcia Catalana

La butaca de presidència que hi ha més números que Joan Laporta, diputat al Parlament de Democràcia Catalana, i regidor a la capital de la coalició Units per Barcelona, no és ni al govern català ni al de la capital, sinó a Can Barça.

“Ara em sento molt a gust a la política”, ha insistit Laporta, però, tot i això, ha assegura que es planteja presentar-se de nou a les eleccions del club blaugrana, en declaracions a Catalunya Radio. “La junta nova s'ha carregat tot el que vam construir”, al·lega com a justificació d'aquest possible retorn al terreny de joc on té experiència.

A més, ha criticat que els de Sandro Rossell “no han pres cap decisió”. De fet, ha qualificat de decisió de “pànic” i “d'emergència”, la continuïtat de Tito Vilanova després de la marxa de Pep Guardiola. Una marxa, segons Laporta, que és conseqüència de haver fet el necessari per aconseguir que Guardiola es quedés al club com a entrenador.

L'expresident blaugrana ha posat de manifest que, per ell, la junta directiva va fer assumir al tècnic funcions que no li pertocaven, com encarar-se a les polèmiques sobre els arbitratges i a l'acusació de dopatge dels seus jugadors, però s'ha mostrat convençut que Guardiola encara donarà alegries al barcelonisme.

De les crítiques a la junta del Barça, als elogis al govern de CiU. Pel que fa a la política institucional, Joan Laporta ha valorat molt positivament la tasca del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, en la negociació per a què el macrocomplex del joc i l'oci de Sheldon Adelson, l'Eurovegas, s'estableixi a Catalunya. “Els consellers no s'han agenollat davant de la inversió més important del sud d'Europa”, ha dit, tot remarcant, al seu parer, la diferència d'actitud de l'executiu de Mas respecte l'anterior govern català.“Catalunya anava quatre anys per darrere de Madrid, però Mas-Colell i Recoder han aconseguit que Las Vegas Sands Corporarion es preocupés d'estudiar que la inversió vingui a Catalunya, quan la situació inicial era 90% favorable a Madrid”, ha afegit.

En aquest sentit, Laporta ha comentat que l'any 2008, encara des de la presidència blaugrana, ell mateix va presentar el projecte del magnat de Las Vegas a l'exconseller Antoni Castells. El motiu és que representants d'Adelson a Europa havien buscat sinergies amb amb el club i, concretament, estaven interessats en els terrenys que el Barça té a Viladecans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.