Esports

El COE descarta cap opció de candidatura en solitari dels Jocs d’Hivern

Allarga el termini més enllà de demà, data prevista inicialment per tancar el projecte

Blanco creu que un projecte d’un sol territori “faria el ridícul”

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Antonio Blanco, descarta qualsevol possibilitat que la candidatura dels Jocs d’Hivern es pugui fer per part de Catalunya o l’Aragó en solitari. “No és que no tinguem possibilitats –ha dit–, és que faríem el ridícul més espantós”, ha sentenciat. Segons Blanco, no es pot fer ara una candidatura de només un dels dos territoris perquè ja es va traslladar al COI que se’n volia fer una de conjunta, i aquest moviment implicaria renunciar a “un dels dos pilars fonamentals” del projecte. “És que ni nosaltres mateixos ens donaríem els Jocs”, ha insistit. Blanco ha dit que cal demostrar que “per molt que es discuteixi en altres temes” en l’esport, en la candidatura i “en la millora de la imatge” sí que s’està d’acord”. “Si algú vol una candidatura a mida s’ha equivocat de partit”, ha conclòs.

Sobre el canvi de parer de l’Aragó, que va validar tots els acords tècnics fins a la darrera reunió, quan se’n va desmarcar i va deixar la cadira buida, Blanco ha confiat que es pugui retornar a l’acord, però els ha retret que les queixes arribessin un cop l’acord tècnic ja estava tancat, malgrat que alguns temes com el repartiment de neu, com ha subratllat, els havien proposat la mateixa comissió tècnica aragonesa”.

“Des del punt de vista tècnic la candidatura és una, i des del polític és una altra, però així no podem jugar perquè al COI li cal una candidatura tècnica. I si algú vol una candidatura a mida, s’ha equivocat de partit”, ha advertit.

En ser preguntat pel nom que tindrà la candidatura Blanco ha apuntat que no es decidirà fins al final, per bé que ha augurat que l’acord serà “fàcil”. De tota manera, ha dit que “sens dubte” el nom de Barcelona haurà d’aparèixer al projecte.

Blanco també ha confirmat que s’ha decidit allargar el termini per tancar la candidatura per als Jocs. Inicialment, la data màxima estava prevista per a demà, 20 de maig, però en una entrevista a RAC1 Blanco ha admès que cal “més marge” perquè les converses continuïn, tot i que no ha volgut concretar cap data.

En tot cas, l’1 de juliol hauria d’estar resolt perquè el COI fa una visita a l’Estat. Blanco ha assegurat que aquestes setmanes “s’ha avançat” en l’acord entre els dos territoris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia