França, únic favorit que encarrila la repesca

Rússia, Portugal i Grècia hauran de patir; Nova Zelanda, Nigèria i Camerun, classificades

França (que va guanyar 0-1 a Irlanda) és l’única cap de sèrie de les eliminatòries que va exhibir ahir galons per afrontar la tornada, dimecres, amb certa confiança. Ni Rússia (2-1 davant Eslovènia), ni Grècia (0-0 davant Ucraïna) ni Portugal (1-0 davant Bòsnia) podran fer-ho.

A Dublín, els bleus, amb un bon Henry, van dominar només en l’última mitja hora. Anelka va fer el gol al minut 72, en un xut que va tocar en un defensa i en el pal abans d’entrar.

A Lisboa, Portugal pot donar gràcies pel mínim triomf. Els balcànics van fer tres remats al pal, dos dels quals en la mateixa jugada i al minut 89. L’únic gol del matx el va fer Bruno Alves al minut 31.

A Rússia li tocarà patir a Ljubljana després de la minsa victòria contra Eslovènia (2-1). I això que el jugador de l’Everton Biyaletdinov va posar els seus amb 2-0 (min. 40 i 52). Al minut 88, però, Pecik va fer un gol que fa somiar Eslovènia.

Amb Txigrinski sense jugar ni un minut, l’ensopiment i el conservadorisme van presidir el Grècia-Ucraïna. Una actitud que tots dos equips hauran de canviar si volen aspirar a tenir un lloc en el Mundial.

A la zona africana, els gols del mallorquinista Webó i d’Eto’o van certificar el bitllet del Camerun davant el Marroc (0-2). Una alegria que també va tastar Nigèria, després de guanyar a Kènia (2-3) i veure com Tunísia queia a Moçambic (1-0).

En el duel de la polèmica pels incidents previs, Egipte es va imposar per 2-0 a Algèria, amb el segon gol al minut 95. Un resultat que força la disputa d’un desempat dimecres al Sudan.

Nova Zelanda, finalment, va aconseguir també la classificació gràcies a la victòria contra Bahrein (1-0) en la tornada de l’eliminatòria de repesca de la zona d’Àsia-Oceania (0-0 a l’anada). Així, els kiwis disputaran de nou un Mundial després de 28 anys d’absència, concretament des que van ser a Espanya 82. L’estadi de Westpac va batre el rècord d’assistència a un partit de futbol a Nova Zelanda, amb 35.000 espectadors.