Esports

La sequera no afectarà la temporada d'esports d'aventura dels Pirineus lleidatans

ALT PIRINEU I ARAN

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, en el marc de la primera presentació d'esports d'aventura i oferta d'oci de la demarcació de Lleida ha assegurat que "encara que de moment no ha plogut, aquest fet no afecta en absolut als esports d’aventura" i ha explicat que a l'altura del riu on es fan les activitats d'esports d'aigua com el ràfting "no hi ha embassaments sinó regulacions". Lleida té 138 empeses en el conjunt del territori que ofereixen tot tipus d'activitats esportives d'aigua, d'aire i terra.

Donen feina a 1.500 persones, de les quals 600 es troben al Pallars Sobirà, on es preveu fer 600.000 serveis durant la temporada, fet que suposa un impacte econòmic que oscil·la al voltant de 90 milions d'euros.

Aquesta xifra representa l'11% dels 800 milions d'euros que genera el sector del turisme de les terres de Lleida i comporta gairebé el 14 % del PIB de l'economia de Ponent. Segons Gilabert, els esports d'aventura es troben en expansió a les comarques de Ponent i ha remarcat que "és un dia important per Lleida i Catalunya" i ha afegit que "l'esport d’aventura de Lleida té la capitalitat de l'estat espanyol".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.