Esports

Esports

Final de l’any sabàtic

El CCR Alt Berguedà fa reviure el futbol sala a la zona després d’una temporada sense clubs

L’equip començarà jugant a Bagà però es desplaçarà a la Pobla quan acabin la pista

No ha estat un any gens fàcil per al futbol sala berguedà. La temporada 2016/2017 va començar enmig d’un vendaval de males notícies. El Ciutat de Berga, el CCR Baganès i la Pobla de Lillet desapareixien, i la segona catalana passava de tenir quatre representants de la comarca a un, el FS Puig-reig. El motiu era tan evident com difícil de contrarestar: no hi havia prou jugadors per tants equips federats.

Però ara, de sobte i per sorpresa de molts, el CCR Alt Berguedà, un club mancomunat que es va fundar l’any passat per unir l’esport de Bagà, Guardiola de Berguedà i la Pobla, ha llançat una de les notícies bomba de l’estiu: torna el futbol sala al nord de la comarca.

Més enllà de la fita de recuperar un esport que semblava enterrat en aquesta zona del país, la creació de la secció de futbol sala del CCR Alt Berguedà referma l’èxit d’aquesta entitat novella, que en un any ha aconseguit que al nord de la comarca es tripliqui el nombre de fitxes federatives i que s’enfili cap a les 150. “Cobrim totes les línies de futbol i ara, a més, ens llancem al futbol sala”, celebra Edu Ortíz, membre del club. En efecte, aquest any el CCR Alt Berguedà disposarà d’equips federats en totes les categories inferiors, des de prebenjamí fins a juvenil, a banda del sènior, que competeix a quarta catalana.

Tres pobles, un nom

La secció de futbol sala del CCR Alt Berguedà té la intenció d’establir el seu temple a la Pobla de Lillet. Els nens i nenes que militen en els equips de futbol-7 del club juguen al complex de Bagà, i els equips de futbol-11 ho fan al camp de Guardiola de Berguedà. Per això, la idea de la directiva és que a la pista de la Pobla hi facin partits de l’equip com a local, ja que, així, hi hauria esport en tots els pobles que impulsen el club.

Tot plegat, segueix la voluntat inicial de l’entitat que, més enllà de dinamitzar l’esport a la zona, buscava la col·laboració de tres pobles amb un objectiu: promoure el turisme esportiu. “Que un equip de fora vingui a jugar contra l’Alt Berguedà genera beneficis a la zona: més d’una família comprarà productes al poble i això incentiva el comerç”, explicava Albert Petit, un dels grans impulsors d’un projecte en els seus primers mesos de vida. Així ha estat: el futbol del CCR Alt Berguedà és un motor del cap de setmana i, a partir d’ara, també ho vol ser la secció del futbol sala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia