Esports

Neix el primer equip de bàsquet inclusiu a Berga

El pavelló poliesportiu de Berga és el marc, des d'aquest març, dels entrenaments d'un equip inclusiu. El formen persones dependents que practiquen el bàsquet un cop per setmana i s'enfronten amb un altre club un cop al mes de manera amistosa amb un únic objectiu: gaudir de l'esport.

No competeixen, només juguen. És el resultat d'un treball de fi d'etapa de Catalina Millán i Sergi Ruiz, dos joves estudiants del cicle formatiu d'atenció a les persones en situació de dependència que s'imparteix a l'IES Guillem de Berguedà de Berga. La seva proposta, que té el suport del Consell Comarcal, la Fundació Itinerarium i el Bàsquet Berga, pretén aportar benestar a les persones que hi participin i entén l'esport com un espai de cohesió i participació social.

De moment, el projecte és una prova pilot que durarà fins al 8 de juny, però el president del Bàsquet Berga, Hug Tuyet, ja ha anunciat que el club farà tot el que pugui perquè els entrenaments de l'equip inclusiu segueixin de cara a la temporada vinent. A més, els promotors de la iniciativa ja treballen en la recerca de patrocinadors que ho facin possible.

Ara per ara, s'entrenaran cada dijous a la tarda al pavelló i jugaran un partit amistós un cop al mes contra un equip de l'entitat o contra algun grup de persones de la comarca que així ho desitgi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia