Economia

UP vol una nova llei que reguli els senglars

Critica l'oposició a la granja de porcs que fa l'Ajuntament de Palau de Santa Eulàlia

Unió de Pagesos creu que el Departament d'Agricultura ha de posar fil a l'agulla per fer funcionar l'emergència cinegètica i “treballar amb una nova llei de caça adaptada al segle XXI”. Pel coordinador nacional del sindicat, Joan Caball, la sobrepoblació de senglars a la demarcació s'ha de controlar: “Estem molt per sobre del que diuen els criteris científics de població, i cada any n'hi ha mes”, explica.

El sindicat agrari, que està en plena campanya electoral per a les eleccions al camp que se celebraran diumenge i que fins ara ja ha fet 60 actes electorals, va defensar una vegada més la granja de porcs d'Annex 2, “que vol dir una granja mitjana”, que s'ha de construir a Palau de Santa Eulàlia i que malgrat una sentència del tribunal Superior de Justícia de Catalunya que resol que s'han de continuar els tràmits de la llicència sol·licitada, manté l'oposició de l'Ajuntament i de molts veïns de la població. Caball va explicar que ara l'Ajuntament “ha adreçat una carta al conjunt d'ajuntaments gironins perquè els donin suport i que aprovin una moció per poder-se saltar la llei a la torera”. A la carta, segons el coordinador nacional, s'explica que l'oposició a la construcció de la granja és la contaminació per nitrats que s'ha detectat al pou d'abastament municipal, “i l'Ajuntament s'hauria de preguntar per què els passa això i què és el que els provoca aquesta contaminació, perquè al poble no hi tenen granges”. Caball va defensar que les granges han de tirar els purins als camps “i la parcel·la on es vol fer això és l'última del municipi”. “El principal problema d'aquest país és la manca de tolerància, i en aquest món hi hem de viure tots”, va dir. Ara el sindicat assegura que també farà arribar cartes als ajuntaments perquè no aprovin la moció.

El sindicat també reclama a la consellera d'Agricultura que afronti urgentment la regulació de les llotges, prioritzi la modernització i el canvi d'un model d'aplicació de la PAC discriminatori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia