Economia

Els hotels del Pirineu gironí no han omplert per Nadal

La falta de neu ha fet que als establiments del Ripollès i la Cerdanya no s'hagi superat l'ocupació mitjana del 80-85%

A les cases rurals l'ocupació ha crescut un 10-15% respecte a l'any passat

La falta de neu ha impedit que els hotels del Pirineu gironí poguessin arribar a omplir en algun moment de les festes nadalenques. El pic més alt de reserves s'ha registrat per Cap d'Any, però la mitjana d'ocupació s'ha situat entorn al 80-85% als establiments del Ripollès i la Cerdanya. Segons la portaveu de la Federació d'Hostaleria de les Comarques Gironines, Marina Figueras, el fet que no hagi nevat pràcticament fins al final de les festes explica que els establiments no arribin a fer el ple. “Si no hi ha neu, la gent fa un puja i baixa o s'hi està menys dies”, diu Figueras. Per aquestes dates és habitual que els registres més importants es produeixin a les zones d'alta muntanya. A la resta del territori molts hotelers aprofiten per tancar, fer vacances o reformes: a la Costa Brava hi ha un 60% de la flota tancada i a zones com ara la Selva interior i la Garrotxa també tanquen per vacances un 40% dels establiments.

Poca activitat a la costa

Durant la primera setmana de festes –la de Nadal–, l'ocupació a l'Alt Empordà ha estat del 35%, a la Costa Brava Centre del 40% i a la Selva marítima (que és on obren més hotels, sobretot a Lloret de Mar) ha estat del 60%. La setmana més potent ha estat la de Cap d'Any, durant la qual l'ocupació s'ha enfilat a l'Alt Empordà, mentre a la Costa Brava Centre ha estat del 60% i a la Selva marítima, del 80%. En zones de l'interior, l'ocupació durant la primera setmana de festes s'ha situat en un 30% a la Garrotxa i pels volts del 50% a la Selva interior. La setmana de Cap d'Any les xifres han estat millors: del 50% d'ocupació a la Garrotxa i de fins al 60% a la zona interior de la Selva. Pel que fa a la ciutat de Girona, l'ocupació mitjana s'ha situat en el 45% a l'inici de les festes i s'ha enfilat fins al 55% per Cap d'Any. Segons Figueras, els registres són similars als del Nadal passat, amb algun lleuger increment.

Les cases rurals, plenes

Les 300 cases rurals de l'associació Turisme Rural de Girona han tingut ple aquestes festes, segons el president de l'associació, Ramon Corominas. La setmana de Nadal les reserves a la zona propera a la Costa Brava i a les zones d'interior han arribat al 85%, i ja a les comarques del Pirineu –el Ripollès i la Cerdanya– ha estat tot gairebé ple. El cap de setmana de Cap d'Any totes les cases de la demarcació han estat plenes. Per Reis, en canvi, l'ocupació ha caigut fins al 80-85% a muntanya i fins al 50% a la costa. “Aquest any hem tingut una infinitat de reserves”, reconeix Corominas. Respecte de l'any passat, creu que han augmentat entre un 10% i un 15%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia