Economia

Gas Natural invertirà 11,4 milions a la demarcació

La companyia distribuïdora estendrà la xarxa a cinc municipis i una urbanització de l'Alt Empordà

Preveu construir 49 quilòmetres més de xarxa i prop de 5.400 punts de subministrament

Gas Natural invertirà 11,4 milions d'euros a les comarques gironines aquest any, un 37% més que fa un any. Ampliar la presència a l'Alt Empordà és un dels grans objectius de la companyia, segons va explicar ahir el delegat de distribució de l'empresa a les comarques gironines, Joan Arimany. “Durant aquest any la distribuïdora intensificarà la gasificació a la comarca de l'Alt Empordà, on va començar a subministrar gas natural el 2014, i preveu continuar estenent la seva xarxa al major nombre de municipis possible”, va dir. El 2014 la xarxa de distribució ja va arribar a Empuriabrava (mitjançant una nova planta de gas natural liquat) i a la Jonquera (on ha convertit una planta de gas propà a gas natural liquat). Fins l'any passat, la companyia només tenia presència a l'Escala mitjançant el gasoducte que dóna servei a la zona de la Costa Brava Centre.

Per a aquest any, les previsions de l'empresa són estendre el servei a cinc poblacions de l'Alt Empordà: Vilamalla, Darnius, l'Armentera, Cadaqués i Colera –a més de la urbanització Santa Cristina–. Però també invertirà per portar el gas natural fins a Campllong (Gironès) i a les urbanitzacions Golf Girona (Sant Julià de Ramis), Montbarbat (Maçanet de la Selva) i Serra Brava (Lloret de Mar).

La inversió de la companyia permetrà incorporar 5.393 nous punts de subministrament al llarg de l'any 2015 a les comarques de Girona. La distribuïdora continuarà creixent els pròxims anys, en el marc d'iniciatives de millora de l'eficiència de les operacions, que inclouen, entre d'altres, nous criteris de canalització i innovació en el disseny d'instal·lacions.

Del total de la inversió prevista, la major part es destinarà a l'ampliació de la xarxa de distribució, amb la construcció de 49 quilòmetres més, mentre que la resta s'invertirà en la renovació de la xarxa actual.

Balanç del 2014

El 2014 la companyia va invertir 8,3 milions d'euros a la demarcació. A banda de les inversions per introduir-se a l'Alt Empordà, Gas Natural també va arribar a Can Fornaca, a Riudarenes (Selva) i a les Olletes, a la Vall d'en Bas (Garrotxa). A la demarcació va incorporar 4.353 nous punts de subministrament, fins a arribar als 165.757 als 76 municipis on arriba la seva xarxa, però, segons Arimany, la companyia té capacitat per arribar a 160.000 usuaris més i, per tant, el seu índex de penetració se situa lleugerament per sobre del 50%. “Encara ens queda molt de marge de creixement per arribar als nivells de països europeus que estan entre el 80% i el 90%”, va dir.

LA XIFRA

165.757
són els usuaris
que té actualment Gas Natural a la demarcació, i un índex de penetració de més del 50%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia