Economia

Quatre grups de consum de l'Empordà s'uneixen

Les cooperatives de Vilajuïga, la Selva de Mar i Figueres han creat El Guaret

Les quatre cooperatives de consum de l'Alt Empordà, El Garrollar, de Vilajuïga, La Selvatana, de la Selva de Mar, i La Bresca i El Tràmec, de Figueres, han creat l'associació de grups de consum El Guaret. L'objectiu de la iniciativa, sense ànim de lucre, és fomentar el consum de productes ecològics i de proximitat.

Per donar a conèixer la iniciativa, els responsables de l'associació El Guaret van aprofitar la fira de Nadal de la Rambla de Figueres per fer un taller de xarop contra els refredats i un de pastissets de fruits secs.

Segons defineixen els mateixos responsables d'El Guaret, les cooperatives que en formen part “són grups de consumidors autogestionats, que estan pensats per afavorir l'economia local i el consum responsable. Es basen en l'establiment d'una relació de confiança amb els pagesos i els artesans locals que ens subministren els seus productes”. Amb la unificació que han fet volen accedir a una alimentació més sana i de més qualitat. “Per això consumim, preferentment, però no exclusivament, productes de l'agricultura biològica”, diuen. A més, treballen per fomentar “una agricultura pagesa de proximitat que produeixi aliments més saludables i que sigui més sostenible”. Hi afegeixen: “Volem una pagesia que es guanyi dignament la vida i que, a la vegada, sigui respectuosa amb el medi ambient i amb el paisatge.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia