Economia

Mor a Menorca l'empresari del calçat Jaime Mascaró

La cerimònia religiosa es farà aquest divendres a les 13 hores a l'Església de Santa Maria de Ferreries

Autodidacta i de caràcter emprenedor, el 1980 va crear la companyia Jaime Mascaró

L'empresari del sector de la fabricació de calçat Jaime Mascaró ha mort aquesta matinada a Maó, als 74 anys, segons han informat fonts familiars. La cerimònia religiosa es farà aquest divendres a les 13 hores a l'Església de Santa Maria de la població menorquina de Ferreries, on vivia i on hi ha la fàbrica de l'empresa que porta el seu nom.

Autodidacta i de caràcter emprenedor, el 1980 va crear la companyia Jaime Mascaró i va iniciar un procés de creixement per a la seva internacionalització i presència en nombrosos països.

A finals dels anys 90 es van incorporar a l'empresa les seves filles Lina i Úrsula, que van donar continuïtat a la consolidació de la fàbrica, ubicada al polígon industrial de Ferreries. Aquesta segona generació ha assumit la direcció i la gestió de la societat Jaime Mascaró, de manera que Lina, economista, fa les tasques de la gerència i de direcció comercial, i Úrsula, formada al Central Saint Martins de Londres i a l'Escola d'Arts Visuals de Nova York, l'àrea de disseny. La germana petita, Luisa, es dedica a les arts plàstiques.

El grup està format actualment per les marques Úrsula Mascaró, Jaime Marcaró, Pretty Ballerinas i Loafers.

El 2013, segons les últimes dades disponibles, el grup va registrar unes vendes de 57 milions d'euros. Els seus dissenys són uns dels preferits per la reina Letizia.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia