Fridasa es traslladarà a Frigorífics del Ter de Salt mentre espera tenir construïda la planta de Vilamalla

L'Ajuntament va aprovar dilluns el pla parcial i les obres començaran aviat

La direcció de Fridasa va explicar que els motius del trasllat a Salt són motivats per un intent de reagrupament de les diferents seccions del grup i perquè han de deixar els terrenys que ara ocupen a Figueres, on la constructora Reyal Urbis ha d'urbanitzar l'espai. Aquest trasllat de la producció i d'un nombre encara no determinat de treballadors s'iniciarà a mitjan del mes vinent, i serà provisional fins que la producció es pugui traslladar a la planta que es construirà a Vilamalla, segons va assegurar la direcció de Fridasa. Precisament, dilluns passat el ple de l'Ajuntament de Vilamalla va aprovar definitivament el pla parcial urbanístic, després de molts mesos de retard per qüestions burocràtiques. Amb aquesta aprovació es preveu que l'empresa ja podrà començar les obres de les instal·lacions aviat, on també s'hi traslladarà la producció de Frigorífics del Ter.

Amb aquestes previsions, Fridasa preveu que les obres necessitaran un termini d'execució de divuit mesos, i que podrà complir, encara que amb temps molt just, els terminis de retirada de les tasques de sacrifici de Salt, prevista per a començaments del 2011. Fridasa assegura que no preveu fer cap reducció de plantilla, sinó que les noves instal·lacions requeriran més personal. La planta de Vilamalla, amb escorxador inclòs i en un solar d'unes 150 hectàrees, serà d'última tecnologia.

La retirada de Salt

L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, va exposar en el ple de dilluns el seu compromís de prendre les mesures oportunes perquè la indústria Frigorífics del Ter compleixi els terminis de retirada gradual de les instal·lacions, on es projecta la construcció de 207 pisos. Pineda, que va dir que s'havia assabentat del trasllat de la producció de Fridasa a la indústria càrnia de Salt per la premsa, va explicar que havia contactat amb la direcció de Frigorífics del Ter, de la qual havia obtingut el compromís de retirada del sacrifici de bestiar a començaments del 2011, tal com està prevista. Pineda va fer aquestes declaracions arran d'una pregunta del grup de CiU, que va demanar a l'alcaldessa que sigui estricta en aquest tema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.