Economia

regne unit

El Banc d’Anglaterra manté els tipus en el 5,25%

L’entitat preveu començar a reduir-los més aviat del previst

El Banc d’Anglaterra ha optat per mantenir els tipus d’interès en el 5,25% per quarta vegada consecutiva. Així ho ha anunciat aquest dijous, en considerar que la reducció de la inflació al Regne Unit va camí de situar-se prop de l’objectiu del 2% almenys durant la primera meitat de l’any. En aquest sentit, l’entitat preveu començar a reduir el preu dels diners més aviat del previst i aplicar les primeres rebaixes al llarg dels pròxims sis mesos. De fet, en un document adjunt a les decisions sobre política monetària d’aquest dijous i recollit per l’ACN, el banc central britànic ha avançat que espera tancar el 2024 amb uns tipus al voltant del 4% i continuar-los reduint fins a arribar al 3,25% cap al 2026.

La decisió del Banc d’Anglaterra arriba l’endemà que la Reserva Federal (Fed) dels Estats Units també decidís mantenir els tipus entre el 5,25% i el 5,5% i que la setmana passada el Banc Central Europeu (BCE) també hagués acordat no tocar-los.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]