Economia

Economia

Una fàbrica estratègica

La planta de la multinacional farmacèutica Sanofi de Riells i Viabrea compleix 50 anys

Hi treballen més de 300 persones, ha rebut recentment inversions per valor de 26 milions i en rebrà 15 més a curt termini

Aficionats com som en aquest país a posar noms divertits a tota mena de coses, el característic dipòsit d’aigua que s’eleva sobre Sanofi va ser batejat aviat com el Chupa-chups i no és estrany que hi hagués mainada de la zona que cregués que, d’aquella fàbrica, en sortien les preuades llaminadures. Un d’aquells nens era l’actual alcalde de Sant Celoni , Raül Garcia, que aquesta setmana recordava l’anècdota en l’acte de commemoració del 50è aniversari de la planta de Riells i Viabrea de la multinacional farmacèutica. Garcia va admetre que es va sentir decebut en saber que no hi feien chupa-chups, un sentiment que posteriorment es convertiria en orgull en assabentar-se que hi produïen un bé tan important com són medicines. No podrem saber mai si la presència de Sanofi causa efectivament orgull a tota la gent del Baix Montseny, però el que és innegable és el seu impacte econòmic: hi treballen més de 300 persones i de manera indirecta beneficia un nombre indeterminat de negocis de serveis. El conglomerat d’origen francès s’hi sent a gust –vam deduir dels parlaments d’aquell acte–, un fet que corroboren els 26 milions d’euros que han invertit a la planta en els últims quatre anys i els 15 que han anunciat per al pròxim trienni.

Les xifres de la producció del complex maregen: diàriament en poden sortir centenars de milers –o milions– de comprimits i càpsules (a l’any, 72 milions d’unitats, cadascuna de les quals té de mitjana 30 píndoles), que acabaran distribuïdes en 120 països. El limitat ventall de medicines que s’hi produïen ara fa mig segle ha anat incrementant-se fins a les 80 fórmules amb què treballen avui. La seva aplicació abasta una vintena de patologies vinculades al sistema nerviós central, cardiopaties, infeccions bacterianes o la malària.

A les instal·lacions de Riells i Viabrea reben les matèries primeres i les combinen a partir de les fórmules que els indiquen per obtenir el producte que els han encarregat. Finalment s’envasa i s’envia al circuit logístic de la multinacional. El procés dura entre 35 i 40 dies, va explicar el responsable de seguretat i medi ambient de la planta, Josep Maria Sirvent, en una visita guiada a periodistes. Les mesures de seguretat són estrictes i en cada procés es fan proves per comprovar la qualitat de les medicines. I és que la salut de milions de pacients és a les seves mans.

La producció
abasta una vuitantena de fórmules per combatre unes vint patologies


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia