Economia

L’Estat subvencionarà el transport a Catalunya amb 410 milions

Es repartiran entre l’ATM, que rebrà 109 milions, i Renfe-Viatgers, que n’obtindrà 301

Les subvencions al transport en els Pressupostos Generals de l’Estat augmentaran un 25,7% el 2023, fins a 3.419 milions d’euros, dels quals 410 seran per a Catalunya. Aquesta quantitat s’haurà de repartir entre l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i Renfe, segons consta en el projecte dels PGE presentat avui per la ministra María Jesús Montero.

El projecte de Pressupostos s’ha presentat aquest dimarts al Congrés dels Diputats i detalla que, en l’àmbit del transport urbà i interurbà, l’ATM de Barcelona rebrà 109 milions.

Per la seva banda, Renfe-Viatgers rebrà així mateix 301 milions per compensar les obligacions de servei públic de rodalies i mitja distància prestats a Catalunya en l’exercici 2021 que van ser transferits a la comunitat autònoma des de l’1 de gener del 2010.

Part dels fons del Mecanisme de Recuperació es destinaran a transferències a entitats públiques empresarials perquè inverteixin en infraestructures del transport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia