Economia

Escrivá rebutja ampliar de 25 a 35 el càlcul per a les pensions

El ministre d’Inclusió i Seguretat Social assegura que es faran “petits ajustos”

El ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha assegurat aquest dilluns que “en cap cas” es plantejarà ampliar el període per calcular la pensió de 25 a 35 anys.

En una entrevista a RNE el mateix dia que govern espanyol i agents socials reprenen la negociació sobre la segona part de la reforma de les pensions, Escrivá ha assenyalat que es poden plantejar “petits ajustos” per poder excloure anys o millorar el tractament dels buits de cotització.

El ministre sempre ha negat que la intenció del govern espanyol sigui augmentar el període de càlcul de 25 a 35 anys, encara que durant l’elaboració del pla de recuperació a principis del 2021 va córrer un esborrany en aquest sentit.

Escrivá també ha assenyalat que es tractarà amb els agents socials pujades de la pensió màxima i de la base màxima de cotització, cosa que es farà de “forma gradual i suau”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia