Economia

economia

Quatre milions per a la inserció laboral de refugiats ucraïnesos

El Departament d’Empresa i Treball, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, ha activat una línia extraordinària d’ajuts per als refugiats vinguts d’Ucraïna a través del programa Treball i Formació. Segons l’executiu, la iniciativa té com a objectiu facilitar l’accés al món laboral a les persones ucraïneses refugiades a Catalunya per culpa de la guerra, així com augmentar les seves competències professionals i idiomàtiques. Per fer-ho possible, s’hi destinaran 4 milions d’euros, i es calcula que se’n podran beneficiar fins a 130 persones. Les persones inscrites en el programa tindran un contracte laboral d’una durada d’entre 6 i 12 mesos, així com acompanyament a la inserció i manteniment de la feina. A més, durant la jornada laboral se’ls donarà formació en català.

Les persones beneficiàries seran aquelles que estiguin com a demandants d’ocupació i que se’ls hagi concedit la protecció temporal. Així mateix, es prioritzaran les persones amb familiars econòmicament a càrrec, les famílies monoparentals, aquelles que estiguin allotjades en una família d’acollida, els majors de quaranta-cinc anys i les dones que es trobin en situacions de violència masclista, tràfic d’éssers humans o treball sexual.

El govern també ha decidit prioritzar persones que es trobin en situació de discriminació per la seva condició sexual o identitat de gènere i de diversitat funcional. A la convocatòria s’hi podran presentar els ajuntaments, els consells comarcals, les entitats amb competència en matèria de polítiques actives d’ocupació, així com les entitats sense ànim de lucre que actuïn a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia