Economia

Foment dona per resolta la negativa de França al Midcat

Sánchez Llibre explica que es continua treballant en un altre gasoducte que connecti Barcelona i Livorno

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha assegurat aquest dimarts que les reticències del govern francès a l’ampliació del gasoducte Midcat que travessa els Pirineus està resolta. Així mateix, ha anticipat que el projecte podria fer-se realitat en qüestió “de mesos” convertint Catalunya i Espanya en un actor estratègic en l’aprovisionament energètic d’Europa, i particularment d’Alemanya. “Un projecte que semblava utòpic serà realitat en els pròxims anys o mesos”, ha detallat en declaracions a TVE. En aquest sentit, ha reconegut que la “gran trava” al projecte era la negativa francesa, element que ha indicat que està “perfectament solucionat”.

D’altra banda, Sánchez Llibre ha explicat que des de Foment es continua treballant amb un altre projecte, en aquest cas per connectar Itàlia a la xarxa ibèrica, pràcticament independent del combustible rus. “Ara ens hem centrat en el Midcat i tenim l’autorització alemanya, però puc avançar que estem avançant per poder plantejar aquest gasoducte”, ha apuntat.

Les declaracions de Sánchez Llibre es produeixen pocs dies després que el canceller alemany, Olaf Scholz, oficialitzés el seu suport a la construcció d’un gasoducte que comuniqui Portugal amb l’Europa central, i que travessi Espanya i França. De fet, el mandatari alemany va insistir la setmana passada que calia buscar alternatives “a llarg termini” per tal d’evitar la dependència del gas rus i ha assegurat que ja havia parlat d’aquesta qüestió amb Portugal, Espanya i França, així com amb la Comissió Europea. “Aquest gasoducte alleugeraria enormement la situació de subministrament actual”, va reconèixer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia