Economia

L’adaptació al canvi climàtic en la IGP

Els productors de Poma de Girona adopten hàbits de conreu tot pensant en els efectes de l’escalfament global

Poma de Girona fa anys que s’està adaptant al canvi climàtic i mira de mitigar-ne els efectes. Dos exemples: s’han instal·lat xarxes que eviten l’efecte de les temperatures màximes, i s’ha reduït el consum d’aigua i de la petjada hídrica mitjançant el programa Giroreg, reconegut recentment en els premis Catalunya Impacta. Es tracta d’una eina que fa una recomanació de reg, permet reduir fins a un 30% el consum d’aigua i d’energia dels motors de reg i proporciona pomes de més qualitat.

Així mateix, s’ha substituït el fertilitzant mineral per la fertilització d’origen orgànic per reduir la petjada de carboni i ja fa anys que s’han implantat les cobertes vegetals entre les fileres de pomeres i s’han incorporat restes de poda per afavorir el segrest de carboni al sòl (el carboni queda atrapat en el sòl i, per tant, no contribueix a generar gasos amb efecte d’hivernacle).

El president de Poma de Girona, Jaume Armengol, va manifestar ahir durant l’acte de collida de la primera poma de la campanya que enguany la IGP oferirà als consumidors un any més “una producció segura, de qualitat i de proximitat”.

Armengol va animar a comprar el producte de proximitat i a apostar per la sostenibilitat: “El que posem al plat pot tenir un impacte molt gran en el canvi climàtic. Triar Poma de Girona també és lluitar contra l’escalfament global i reduir la petjada de carboni dels aliments que consumim.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia