Economia

Els sindicats de Ryanair convoquen 12 dies més de vaga al juliol

Anuncien aturades del 12 al 15, del 18 al 21 i del 25 al 28 de juliol

Durant aquest dissabte s’han cancel·lat almenys quatre vols i s’han registrat 62 retards a l’aeroport del Prat, mentre que ha Girona hi ha hagut dues demores

Els sindicats de Ryanair han convocat 12 jornades més de vaga dels tripulants de cabina durant aquest mes de juliol, després dels sis dies d’aturades que han portat a terme aquests últims dies i que acaba aquest dissabte.

En un comunicat, els sindicats convocants USO i Sitcpla han anunciat noves jornades de 24 hores de vaga els dies 12, 13, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 i 28 de juliol en els deu aeroports on opera la companyia a l’Estat, entre els quals el de Barcelona i el de Girona.

Els sindicats asseguren que “s’han vist obligats” a tornar a convocar noves protestes després dels sis dies de vaga davant la “impassibilitat de l’empresa per a no escoltar els seus treballadors i preferir deixar milers de passatgers a terra abans que seure’s a negociar un conveni sota la legislació espanyola”.

La vaga, aquest dissabte

Almenys quatre vols han estat cancel·lats aquest dissabte i 62 han sortit o aterrat amb retard als aeroports catalans arran de la vaga de tripulants de cabina de Ryanair i Easyjet. Segons el sindicat USO, 41 vols de Ryanair han patit retards a l’aeroport del Prat i al de Girona-Costa Brava dos –un d’anada i un aterratge– tampoc han anat a l’hora programada. Els vols cancel·lats fins a les 19.00 hores són els que cobrien la ruta Barcelona-Stansted, al Regne Unit, i Barcelona-Palma per a Ryanair, que no han fet ni el trajecte d’anada ni el de tornada. Pel que fa a Easyjet, hi ha hagut 21 vols que han patit retards a Barcelona.

Aquest dissabte és el segon dia en què coincideixen les vagues dels tripulants de les dues companyies. Al conjunt de l’Estat espanyol la protesta ha provocat l’anul·lació de 16 vols de Ryanair i 9 d’Easyjet i un total de 339 demores. Els treballadors exigeixen que se’ls equiparin les condicions laborals a les d’altres bases europees, com França o Alemanya. La plantilla de la companyia irlandesa demana, a més, un nou conveni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia