Economia

La Generalitat destina 27 milions a la reindustrialització

El Departament d’Empresa i Treball ha invertit 27 milions d’euros en ajuts a la reindustrialització, que impulsaran 44 projectes i revertiran en la generació de 1.838 nous llocs de treball. El conseller Roger Torrent, que ahir va ser a Flaçà per visitar les instal·lacions de l’empresa dedicada a la fabricació de quaderns, Hamelin Brands (Oxford), una de les beneficiàries amb aquestes subvencions, va assegurar que les xifres suposen un increment del pressupost del 45,1% (18,6 milions d’euros) respecte a la convocatòria del 2021 i són la inversió més gran en ajusts directes que ha fet aquesta direcció general fins ara.

Tots aquests projectes suposaran una inversió global de 519 milions d’euros i la partida es destina a actuacions en l’àmbit de la reindustrialització, relocalització o adquisició d’empreses en dificultats. Segons el conseller es busca disposar d’“una indústria moderna, molt més compromesa amb la sostenibilitat” però també “innovadora i que aposti per l’economia, el talent humà i que aporti llocs de treball de qualitat. Dels 44 projectes, el 61,4% (27) són noves inversions o ampliacions de la capacitat productiva; el 13,6% (6), adquisicions d’unitats productives industrials en dificultat; el 13,6% (6), relocalitzacions a Catalunya de productes o parts del procés productiu, i l’11,4%, (5) reindustrialitzacions, com a alternativa al tancament d’una activitat.

També ha anunciat l’aprovació d’una nova línia d’ajuts per a les micro, petites i mitjanes empreses dotada en 6,5 milions d’euros destinada a projectes de transformació verda i digital mitjançant l’adquisició de maquinària i equipament avançat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia