Economia

Torroella de Montgrí

Mig segle de Torrent API

S’ha fet un acte commemoratiu amb la presentació d’un vídeo amb imatges inèdites

L’empresa ha crescut paral·lelament a l’evolució del turisme i ha estat una de les impulsores de la franquícia Ceigrup

Ceigrup Torrent API va celebrar dijous el seu cinquantè aniversari i ho va fer amb una trobada a Begur a la qual van assistir autoritats i més de 150 persones. Es va aprofitar l’esdeveniment per presentar un vídeo amb imatges inèdites tant del recorregut de l’empresa com del turisme a la Costa Brava, que han evolucionat i crescut de manera paral·lela. Van assistir a l’acte el president de la Diputació, Miquel Noguer, i el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball de la Generalitat a Girona, Joan Martí.

Torrent API va ser impulsada per Lluís Torrent, que l’abril de 1972, als 23 anys, va obrir el seu primer despatx professional al carrer Santa Anna de l’Estartit. Després de tirar endavant diferents projectes immobiliaris i d’ampliar l’oferta de serveis, l’empresa va anar creixent i obrint noves oficines: a l’Escala, Pals i la central a Torroella de Montgrí. Actualment disposa de quatre oficines i una plantilla de 48 treballadors.

Durant la dècada dels anys setanta i vuitanta el turisme anava a l’alça i en les oficines de la Costa Brava el lloguer turístic va agafar molta importància, així com diferents serveis per als visitants, com excursions, venda de bitllets per espectacles i canvis de moneda, entre d’altres. Es va crear l’agència de viatges Torrent i Empordà Tours.

L’empresa, ara amb Esther Torrent al capdavant, s’ha reinventat i ha aconseguit fer front a la pandèmia amb noves fórmules de negoci, algunes de les quals, sempre segons Torrent, han arribat per quedar-se.

De Bigrup a Ceigrup

L’any 1990, amb dos professionals més –Antoni Riart i Josep Company– Lluís Torrent va fundar una de les primers franquícies immobiliàries del país, que es va dir Bigrup. Posteriorment, es va arribar a un acord amb el Grup CEI a Barcelona i es va canviar la denominació, com a marca registrada, a Ceigrup. A partir d’aquí es va dur a terme una gran expansió a tot el territori espanyol, però amb la crisi del 2008 es va tornar als inicis i la marca va quedar en propietat dels tres primers socis. Els descendents dels fundadors són els que estan tirant endavant aquesta franquícia a les comarques de Girona i actualment ja hi ha una vintena de despatxos professionals oberts amb la marca Ceigrup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia