Economia

El bernat marbrejat afecta cultius gironins

Ataca fruita i verdura i s’expandeix amb facilitat per les pluges de primavera

L’escarabat bernat marbrejat torna a produir danys en conreus de fruita i verdura de les comarques gironines. Fins ara ja s’han detectat exemplars de l’escarabat en cultius de Campllong, Llambilles, Cassà de la Selva, Bordils, Sant Pere Pescador, Torroella de Montgrí o la Tallada d’Empordà.

Aquest any es tem que aquest insecte es reprodueixi amb més facilitat que l’any passat a causa de les pluges que s’han viscut durant la primavera. L’any passat, els mesos de març, abril i maig van ser molt secs i les poblacions de bernat marbrejat van ser baixes. Tot i així, a les zones humides del Gironès i la Selva es van trobar poblacions importants d’aquests insectes que van generar destrosses als cultius fruiters. A Vilobí d’Onyar es van detectar danys en diferents fruiters i en diverses etapes de maduració del fruit. Al Gironès, l’insecte va afectar plantacions de pomeres en el moment de la collita a Bordils i de peres a Campllong, mentre que a Llambilles era present en diferents tipus de fruiters.

Des del Departament d’Acció Climàtica recorden que cal eliminar tots els escarabats d’aquesta espècie que la gent es trobi a casa i demana que no s’alliberin a l’exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia