Economia

França multa Google amb 2 milions per pràctiques abusives a creadors d’aplicacions per a mòbils

El Tribunal de Comerç de París va instar el gegant d’internet a modificar set clàusules del seu contracte de distribució que daten de 2015 i 2016 i que es van imposar sense cap negociació

L’empresa estatunidenca Google ha rebut una multa de dos milions d’euros a França per pràctiques comercials abusives contra desenvolupadors d’aplicacions mòbils, van indicar aquest dimarts els mitjans locals.

El Tribunal de Comerç de París va instar el gegant d’internet a modificar set clàusules del seu contracte de distribució que daten de 2015 i 2016 i que, segons la sentència filtrada, es van imposar sense una negociació efectiva.

França va demandar a Google en 2018 a través de la Direcció General de Competència, Consum i Repressió del Frau, acusant l’empresa d’utilitzar pràctiques comercials abusives amb aquests desenvolupadors.

El ministre d’Economia i Finances, Bruno Le Maire, va denunciar llavors que Google i Apple recuperen les dades de programes i aplicacions de les seves plataformes Android i Google Play i “poden modificar unilateralment els contractes”.

En Google asseguren estar “decebuts per la decisió” judicial. L’empresa l’està revisant i pròximament decidirà si apel·la. La resolució “es refereix a contractes de fa més de cinc anys que han estat actualitzats diverses vegades des de llavors”, ha declarat a Efe un portaveu de Google.

Per exemple, ara està “clarament escrit” en els contractes que totes dues parts poden rescindir l’acord i s’ha rebaixat del 30% a menys del 15% les taxes de servei que els desenvolupadors paguen per al primer milió de dòlars de guanys cada any.

Segons l’empresa, Android i Google Play (la botiga d’aplicacions de Google) ofereixen més opcions que qualsevol altra plataforma i la possibilitat d’arribar a un públic cada vegada major.

“Sempre busquem oferir més suport als desenvolupadors i ajudar-los a construir negocis sostenibles, incloent-hi la recent disminució de les nostres tarifes de servei al 15% o menys per al 99% dels desenvolupadors”, va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia