Economia

Fibracat TV s’incorpora al patronat de la Politècnica

Meritxell Bautista, cofundadora i consellera delegada de l’operador global de telecomunicacions Fibracat, s’incorpora al patronat de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Girona, l’òrgan col·legiat de connexió entre l’EPS i els sectors socioeconòmics, públics i privats de les comarques gironines.

Bautista coordinarà el grup de treball de comunicació per impulsar el patronat i la seva tasca de promoció de les activitats acadèmiques, de la recerca i la tecnologia, de formació contínua i d’extensió universitària de l’EPS i el seu objectiu d’incrementar la competitivitat empresarial gràcies a una bona relació entre la universitat i l’empresa.

També s’incorpora com a patró Fibracat TV, el canal de TDT impulsat per Fibracat que centra la seva programació en la dona i la tecnologia i que difon referents femenins en àmbits com ara les TIC, la ciència, l’enginyeria o l’empresa. Bautista destaca aquesta col·laboració entre universitat i empresa: “L’objectiu és incrementar la qualitat de la formació gràcies a la transferència de tecnologia i la R+D i contribuir a despertar vocacions STEM.”Meritxell Bautista és empresària i una lluitadora incansable per fer visibles les dones en tots els sectors, principalment en aquells on han estat o són invisibilitzades. Ha estat mereixedora del Premi DonaTIC 2020 de la Generalitat de Catalunya per aquesta tasca, ha rebut el premi internacional de la Fundació IWEC 2020 per la seva trajectòria com a dona empresària i també el Premi Talent Cambra. És consellera de FIDEM (Fundació Internacional de la Dona Emprenedora) i ambaixadora de la Fundació SheLeader, de promoció del lideratge de les dones, on ha estat nominada a les “Dones top espanyoles emprenedores 2019 i 2020”. Considerada una de les dones més influents del sector TIC per mitjans com Yo Dona, és membre de Mujeres Tech i del consell de direcció de la Societat Catalana de Tecnologia, ambaixadora de la Cambra de Comerç de Barcelona dins l’Observatori Dona Empresa Economia, i forma part de l’Associació Gironina d’Empresàries (AGE) i de DEIM (Dones emprenedores de Manresa). També és membre de CovidWarriors, associació sense ànim de lucre formada per professionals i alts directius i mecenes de tots els àmbits, units per la lluita contra el COVID-19.També és la impulsora i presidenta de Fibracat TV, l’únic canal de la TDT amb una programació centrada en dona i tecnologia (més del 50% del total) i 100% en català. El canal va néixer el juny de 2020 amb un manifest en defensa de la igualtat i, des de llavors, ja ha aconseguit 6 reconeixements: premi FEM TECH de l’Ajuntament de Barcelona al millor projecte de visibilització de les dones tech; menció especial als premis ZOOM “pel seu èxit i la valentia de crear un canal dedicat a la dona i la tecnologia’; menció especial en els Premis Impacte (Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya) “per la divulgació que fa de la tecnologia des d’una perspectiva de gènere”; Premi a la Comunicació i la Divulgació de les TIC, atorgat pel sector; menció honorífica en el Premi Creu Casas de l’IEC-Dones per canviar el món per la seva tasca de visibilització del talent femení, atorgat per l’Institut d’Estudis Catalans i el Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial de l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia