Economia

L’Estat abona 105 milions des de l’inici de la pandèmia en prestacions a més de 34.000 lleidatans afectats per ERTO

Els treballadors acollits a l’octubre a expedients de regulació temporal d’ocupació a Lleida eren 1.845

El Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) ha tramitat expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que han afectat 34.759 lleidatans entre l’abril del 2020 i l’octubre d’aquest any.

Aquestes prestacions extraordinàries de suport a empreses i treballadors impulsades pel govern espanyol per reactivar l’activitat econòmica arran de la pandèmia de la Covid-19 s’han traduït en aquest període en una nòmina de prestacions ERTO a la demarcació de Lleida per un import de 105 milions d’euros.

El maig del 2020 va ser el mes amb més lleidatans en situació d’ERTO, amb un total de 27.948 persones, xifra que posteriorment s’ha anat reduint. Els treballadors acollits a ERTO aquest octubre a Lleida eren 1.845, segons les dades del SEPE.

El subdelegat del govern de l’Estat a Lleida, José Crespín, ha destacat “el ferm compromís del govern d’Espanya per acompanyar empreses i treballadors en els moments més durs del trasbals econòmic que ha representat la pandèmia en l’economia del país”. En aquest sentit, ha assenyalat que l’import abonat en les prestacions ERTO “demostren l’abast d’aquest escut social activat per protegir el teixit empresarial de molts sectors productius i els seus treballadors i incentivar, d’aquesta manera, la recuperació de l’activitat econòmica”.

Les set oficines del SEPE a la demarcació de Lleida (Lleida, Balaguer, Tàrrega, Vielha, la Seu d’Urgell, Tremp i Solsona) han estat operatives en tot aquest període amb un augment significatiu de la tramitació telemàtica dels expedients. Aquest any, aquestes set oficines hauran tramitat un total de 111.000 expedients entre els que destaquen, per exemple, les prestacions d’atur, els ERTO i les pròrrogues dels ERTO. Aquest volum d’expedients és un 116% superior al nombre d’expedients tramitats el 2019. Crespín ha detallat aquestes dades després de reunir-se aquest dimarts amb la directora del SEPE a Lleida, Mari Carmen Zapater.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia