Economia

Neix el Golden Christmas, el primer ‘festimarket’ nadalenc de Girona

Comença el 3 de desembre i es farà al Mas Fuster de Sant Gregori

Hi ha un centenar d’activitats, des de concerts i un mercat fins a una zona gastronòmica

El Golden Christmas serà el primer festimarket nadalenc de Girona. Se celebrarà del 3 de desembre al 5 de gener als terrenys de la masia Mas Fuster, situada a Sant Medir (Sant Gregori), “en un marc incomparable” i una capacitat per a prop de 2.000 persones i un mirador al cim de Sant Gregori, on es pot veure el mar i la ciutat de Girona”. Hi ha programades més de cent activitats gratuïtes i de pagament: concerts, espectacles de petit i gran format i monòlegs, un mercat de Nadal, una zona gastronòmica amb foodtrucks, tallers i activitats diverses pensades per a totes les edats, i “algunes de molt disruptives”. L’entrada valdrà 3 euros (per als menors de 10 anys l’entrada serà gratuïta). L’aparcament serà gratuït i s’han habilitat unes 800 places. “Des de l’Ajuntament de Sant Gregori donem tot el suport a iniciatives com ara el Golden Christmas perquè és una proposta valenta i decidida i intentarem ajudar-vos a tirar-lo endavant”, va dir ahir l’alcalde, Quim Roca.

Tot i que està programat durant un mes, el festimarket no obrirà cada dia, sinó que ho farà bàsicament els caps de setmanes, festius i vigília de festius entre les 11 del matí i les nou del vespre. “Hem programat activitats “per poder-hi passar tot el dia”, segons assegura Maria Àngels Parés, organitzadora, juntament amb la seva família del festimarket. “La iniciativa va sortir d’un dinar de Nadal i a poc a poc s’ha anat desenvolupant el projecte”, va dir Parés.

Pel festimarket passaran una cinquantena de petites empreses, “que s’han muntat durant el confinament i que ara volen ser visibles perquè la gent les conegui” i totes participaran al mercat de Nadal. Pel que fa a l’aposta gastronòmica, és molt variada, “amb una selecció de comerç just, emprenedors i creatius i foodtruks amb gastronomia de proximitat”.

Pel que fa a la programació musical, que ha anat a càrrec de Toni Madeo, és molt variada. Hi ha concerts, com ara el de l’Orquestra Maribel, Xiula, Damaris Gelabert, el mag Lari, concerts de tribut a Abba i Queen, Miquel Abras, els Atrapasomnis o Jordi Tonietti per als més petits.

LA XIFRA

3
euros
és el preu de l’entrada per als adults. Per als menors de 10 anys l’entrada al recinte serà gratuïta.

LA FRASE

És una proposta valenta i decidida i des de l’Ajuntament intentarem ajudar-vos a tirar-la endavant
Quim Roca
ALCALDE DE SANT GREGORI


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia