Economia

Foment demana al govern espanyol executar la inversió prevista per a Catalunya després d’incompliments “reiterats”

La patronal reclama disminucions fiscals i critica la “criminalització” de l’estalvi a llarg termini en els pressupostos

Foment del Treball ha celebrat que la inversió prevista per a Catalunya en els Pressupostos Generals de l’Estat arribi “gairebé” al 19%, equivalent al pes del PIB català a l’Estat, però ha reclamat al govern espanyol que executi aquest compromís.

“Hem denunciat reiteradament que es pressuposten molts recursos, però que al final l’execució no arriba al 50% o el 60%”, ha assegurat el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, en un acte per signar un conveni per a la realització del projecte ‘250 Aniversari i Think Tank Foment’. El líder patronal també ha reclamat disminucions fiscals en els comptes i ha criticat la “criminalització” de l’estalvi a llarg termini.

El projecte de pressupostos presentat aquest dimecres pel govern espanyol al Congrés dels Diputats per al 2022 preveu 2.230,74 milions d’euros en inversions territorialitzables a Catalunya. Aquesta xifra representa un 17,2% de l’Estat, per sota del pes del PIB català a l’Estat.

Sánchez Llibre ha valorat positivament la presentació d’uns comptes “expansius” en una època de “reconstrucció” de l’economia. Tot i això, ha demanat al govern espanyol incorporar disminucions fiscals per a les empreses i els ciutadans amb l’objectiu d’augmentar la “competitivitat” i poder afrontar la recuperació “amb més intensitat”.

La patronal també ha assegurat que els pressupostos presentats aquest dimecres “criminalitzen” l’estalvi a llarg termini, un aspecte que pot ser “molt perniciós” per al futur de les economies de les persones que es van jubilant. “Intentarem plantejar esmenes per buscar la màxima complicitat”, ha afirmat Sánchez Llibre.

El president de Foment ha considerat “molt positiva” la incorporació en els pressupostos de 29.000 milions d’euros dels fons Next Generation, que han de fer que la recuperació de l’economia sigui un “èxit” en els pròxims anys. En aquest sentit, Sánchez Llibre també ha demanat al govern espanyol “facilitar els mecanismes” per permetre que aquests fons es puguin gastar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia