Economia

Les patronals expressen “greu preocupació” per un possible augment de la pressió fiscal que el Govern nega

Economia diu que el document tècnic filtrat a la premsa “no és el full de ruta ni el programa d’acció” del Departament

Foment del Treball i Pimec han expressat aquest dijous “una greu preocupació” davant un possible augment de la pressió fiscal per part del Govern. El Govern ha descartat apujar l’impost de patrimoni i el gravamen sobre l’empresa familiar i ha assegurat que el document filtrat “no és el full de ruta ni el programa d’acció” del Departament. En tot cas, les patronals han acusat l’executiu d’un “atac frontal al cor” de l’empresa familiar i l’ha reivindicat com “el gran actiu” de l’estructura empresarial catalana. Així mateix, veuen “destarotat i fora de lloc” plantejar un augment de l’impost de patrimoni.

“En cap cas el Govern defensa augmentar la pressió fiscal a Catalunya, sinó que les opinions aportades a escala tècnica apunten la necessitat de mantenir els impostos mediambientals propis que ja té actius la Generalitat i blindar l’economia impositiva, davant les mostres de recentralització d’impostos que impulsa el govern espanyol”, ha defensat la conselleria en un comunicat.

Tot i això, les patronals catalanes s’han posicionat ràpidament contra el contingut del document filtrat aquest dijous. Foment ha assegurat que l’increment del 5% al 15% dels beneficis fiscals dels propietaris de les empreses familiars seria una “barrera” per al creixement d’aquestes companyies i “posaria en risc” el model productiu de Catalunya.

Per aquest motiu, totes dues organitzacions empresarials han reclamat al Govern que “no faci seus” els plantejaments fiscals de la Comissió d’Experts i tingui en compte els documents sobre fiscalitat competitiva publicats per Foment el juny de 2019 i per Pimec el juliol del 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia