Economia

Simon dota de tecnologia avançada la fàbrica d’Olot

Hi ha invertit 15 milions d’euros per optimitzar els processos de fabricació i per absorbir la producció de la factoria de Riudellots, que tanca

Preveu facturar 295 milions a finals d’aquest any

Simon ha invertit 15 milions d’euros a la seva fàbrica matriu d’Olot en tecnologia avançada per optimitzar els processos de fabricació. Amb aquesta inversió, la factoria olotina absorbirà la producció de la fàbrica que el grup té al polígon de Riudellots, que ha tancat. El conseller delegat de Simon, Esteve Bretcha, ha volgut remarcar que el tancament s’ha fet de la manera menys traumàtica possible per als 88 treballadors, 62 dels quals han estat recol·locats i amb els altres 26 s’ha arribat a un acord. Amb l’absorció de la producció a Olot, es mantindrà la plantilla actual, que és de 282 treballadors, però s’hi incorporarà personal amb un perfil més tecnològic.

El director global d’operacions de Simon, Albert Pérez, ha detallat el canvi cultural associat a aquesta inversió d’Olot que s’hi està implementant en la línia de recuperar l’esperit familiar d’aquesta empresa, que té el seu origen a Olot ara fa més de cent anys. “Estem treballant en el que anomenem «sistema de producció Simon», actualitzant els fonaments industrials de la marca sobre l’eix del valor del coneixement dels treballadors”, assenyala, i remarca que tot plegat es tradueix en ambiciosos plans de formació, reciclatge i reorientació i promoció professional.

El grup Simon, amb més de 4.000 treballadors, va facturar 211 milions en vendes consolidades, un 9% menys respecte al 2019, a causa de la crisi econòmica derivada de la pandèmia. Aquest any, el grup està registrant un increment de facturació del 18%, un 7% més que el 2019, i amb una previsió de tancar l’any arribant als 295 milions d’euros.

És líder a l’Estat espanyol en el sector i ha consolidat la seva presència en més de 90 països. Bretcha ha detallat que han potenciat la divisió Àsia-Pacífic amb l’adquisició del 51% d’una empresa vietnamita, que ara, sota el nom de Simon Vietnam Electrics Joint Estoc Company, fabricarà i distribuirà productes Simon al Vietnam, Cambodja, Laos i Birmània. A més, la companyia està rehabilitant la fàbrica al Poblenou per a les seves noves oficines a Barcelona i obrirà imminentment un nou espai de la marca a Madrid.

Bretcha, finalment, assegura que el futur de Simon va lligat al desenvolupament de programari en la sèrie electrònica, així com d’infraestructures de càrregues, bàsicament a través d’endolls intel·ligents. Per això, Simon ha establert una aliança amb una start-up capdavantera en aquests àmbits.

LA FRASE

A Olot, volem estar a l’avantguarda dels processos productius i ser un referent per al nostre teixit industrial
Esteve Bretcha
Conseller delegat de simon

LA DATA

1906
Arturo Simon
va iniciar el petit taller familiar que va donar origen a la companyia.

LA FRASE

Els nous processos neixen des del disseny i, per exemple, hem eliminat el plàstic del nostre embalatge
Albert Pérez
Director global d’operacions


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia