Economia

El grup belga Punch confirma que vol invertir 650 milions d’euros per reindustrialitzar les plantes de Nissan

L’empresa preveu donar feina a 1.000 persones el 2023 i duplicar la plantilla a finals del 2025

El grup belga Punch va presentar una oferta vinculant per reindustrialitzar les plantes de Nissan a Catalunya, que la multinacional japonesa tancarà a finals d’any.

L’empresa ha posat sobre la taula una inversió de 650 milions d’euros per al projecte, amb el qual asseguren que donaran feina a 1.000 persones el 2023 i el doble a finals del 2025.

“El nostre projecte assegurarà la feina de la majoria d’empleats existents i també assegurarà la base de proveïdors”, escriu en un comunicat el conseller delegat de Punch, Guido Dumarey.

L’empresa vol invertir en les fàbriques de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca per desenvolupar tecnologies “basades en l’electricitat i l’hidrogen”.

Punch presentarà els detalls de la seva proposta als membres de la comissió de reindustrialització el 22 de juliol.

“Les instal·lacions de Barcelona són perfectes per les ambicions de Punch, tenint en compte la nostra necessitat de mà d’obra qualificada i una sòlida base de proveïdors”, afegeix Dumarey.

De moment, el grup té 1.750 treballs en 7 ubicacions a Europa i Àsia amb una facturació anual de més de 500 milions d’euros.

Punch ha escollit un antic directiu de Nissan, Andy Palmer, per liderar el projecte gràcies al seu “profund coneixement” de l’automobilística i “especialment de la seva línia de vehicles elèctrics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia