Economia

CaixaBank xifra almenys en 770 milions d’euros l’estalvi de costos per l’ERO

L’acord per l’ERO de CaixaBank subscrit ahir entre la direcció i els sindicats, que preveu la sortida de 6.452 empleats a Espanya, permetrà a l’entitat bancària obtenir un mínim de 770 milions d’euros d’estalvi de costos totals després de la fusió amb Bankia.

Així figura en un comunicat fet públic per CaixaBank després de tancar ahir un ERO que s’ha convertit en el més gran de la història de la banca a Espanya i que es basa en la voluntarietat, de manera que no es produiran acomiadaments forçosos.

“L’acord signat és consistent amb l’obtenció d’un mínim de 770 milions d’euros de sinergies de costos totals anunciat en la comunicació de la fusió”, indica CaixaBank, que recorda que el nombre de sortides és un 22 % inferior a l’establert en el pla d’ajust inicial.

A més de les 6.452 sortides voluntàries, l’acord per l’ERO preveu 708 recol·locacions en empreses filials del Grup CaixaBank i les persones que optin per aquesta via ho faran mitjançant la fórmula de l’excedència especial i tindran opció de tornar transcorreguts cinc anys.

De les 6.452 sortides, 4.902 (el 75 %) corresponen a la xarxa comercial i 1.550 (el 25 %), als serveis centrals i estructures intermèdies. Aquestes sortides suposen el 14,5 % de la plantilla total del banc.

CaixaBank assegura que, d’aquesta manera, es facilitarà la redimensió de l’estructura de l’entitat, amb una reorganització de la xarxa que suposarà la desaparició d’unes 1.500 oficines.

El banc destaca també que s’engegarà un “ambiciós” pla d’acompanyament perquè es reincorporin al mercat laboral totes les persones que deixin el banc, al mateix temps que s’iniciarà l’homologació de les condicions de la plantilla procedent de Bankia amb la de CaixaBank.

Aquesta homologació es realitzarà de manera progressiva amb l’objectiu de poder tancar-la en cinc anys.

En el comunicat, el banc destaca també l’acord per ampliar el contingent d’oficines Store a 925 (ara són 574) i la modificació del model de previsió social, amb un creixement anual de les prestacions a un tipus fix anual del 0,35 %.

Respecte a les aportacions de jubilació per al col·lectiu d’empleats de CaixaBank, s’estableix un increment del 2%, i per a les noves incorporacions futures es fixa un sistema d’aportacions de jubilació progressiu fins al 7,5 % del salari pensionable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia