Economia

L’oci nocturn obrirà el dia 21 després de 15 mesos tancat

La mesura està pendent de l’aprovació del Procicat

La patronal voldria reobrir els establiments abans d’aquesta data

Els locals de la costa no havien obert des del setembre de fa dos anys

Els locals d’oci nocturn podran reobrir portes finalment a partir del dilluns dia 21, dos dies abans de la revetlla de Sant Joan, fins a dos quarts de quatre de la matinada i amb les pistes de ball habilitades; amb el 50% d’aforament a l’interior i el 100% a l’exterior i sense distàncies de seguretat. La mesura, que ha satisfet les patronals del sector, ha estat acordada amb el Departament de Salut, però haurà de ser ratificada definitivament pel Procicat. Les entitats empresarials, però, demanen que l’aixecament s’autoritzi abans del dia 21 “per evitar dos caps de setmanes de botellades i de festes il·legals, i a fi i efecte que les activitats puguin anar reobrint progressivament de cara a la revetlla de Sant Joan”, segons un comunicat de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm). L’entitat també va demanar, en la reunió mantinguda ahir amb el govern, que les mesures es puguin revisar cada quinze dies en funció de l’evolució de la situació sanitària. A banda de la Fecasarm, a la reunió també hi va ser la Fecalon (Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn) i el secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona i president d’España de Noche, Ramon Mas. Les diferents entitats es felicitaven que finalitzi així el tancament de més de 15 mesos dels seus locals. En el cas dels establiments de la costa, a més, cal destacar que fa 20 mesos que no obrien, des que van tancar el setembre de l’any 2019.

David López, president de la Fecasarm i de l’Associació Front Marítim Barceloneta (AFM), valorava de manera positiva l’acord, que qualificava d’“històric i clau”, i assegurava: “És molt important per a nosaltres reobrir després de tant de temps sense poder-ho fer, i agraïm a la Generalitat el seu esforç per haver-ho fet possible, però demanem que aquestes condicions es vagin revisant cada quinze dies, d’acord amb l’evolució de les dades sanitàries, ja que els empresaris arrosseguen molts deutes i han de poder aprofitar la temporada al màxim. Així mateix també hem demanat que aquells empresaris que implementin un protocol amb tests previs i codis QR es puguin beneficiar d’un horari i d’un aforament més ampli.”

Meritxell Masó, directora general del Departament de Salut, recordava que les mesures consensuades en el principi d’acord “hauran de ser estudiades i valorades pel Procicat” en els propers dies. Justament, ahir aquest organisme va substituir la cita prèvia als equipaments esportius per un sistema de control d’accés i registre a l’interior, que permetrà controlar l’aforament establert i facilitar la traçabilitat dels contactes. La decisió s’emmarca en una nova flexibilització de les restriccions que entrarà en vigor dilluns vinent, dia 14 de juny. També es van aprovar les condicions de les festes de final de curs i els actes de graduació de l’alumnat no universitari amb mesures diferents, segons si tenen lloc en espais interiors o exteriors. Tot i això, es recomana que es facin preferentment en espais exteriors.

LA DATA

21.06.21
Reobriran
les discoteques i locals d’oci nocturn, després de 15 mesos tancats per la pandèmia.

LA FRASE

Després de 15 mesos de tancament per fi es posa fi a un patiment que ja no es podia allargar més
Joaquim Boadas
Secretari general de la Federació catalana (fecasarm)

Clam per entrar a les residències

E. Ferran

La plataforma d’organitzacions de familiars i usuaris de residències reclamen la fi de les limitacions, per poder visitar la gent gran amb total llibertat. “No hi ha cap excusa epidemiològica”, assegura la portaveu de la coordinadora a Catalunya, María José Carcelén, que considera un “contrasentit” que es reobrin bars i l’oci nocturn en espais tancats i no es pugui visitar sense restriccions els avis de les residències, on la vacunació i les mesures de seguretat fan poc probables els contagis. Pels familiars, s’està produint una vulneració dels drets de la gent gran amb l’única voluntat d’ocultar les condicions en què estan els residents. “Ells veuen com la vida es normalitza i no els podem anar a veure com abans”, es lamenta la portaveu de l’entitat, que ha demanat de reunir-se amb la Generalitat abans d’emprendre accions judicials tal com va anunciar la plataforma estatal, que aplega setze organitzacions de familiars i usuaris d’arreu de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia