Economia

Èxit de l’oficina de reactivació de la Garrotxa

Els autònoms són el col·lectiu que més ha usat el servei d’orientació

En els primers sis mesos de funcionament, l’Oficina per a la Reactivació Econòmica de la Garrotxa ha atès unes 300 persones, que hi han presentat al voltant de 320 consultes. El servei el van posar en marxa l’Ajuntament d’ Olot , el Consell Comarcal i l’agència de desenvolupament DinàmiG amb l’objectiu d’assessorar i orientar les empreses i particulars les activitats econòmiques dels quals s’han vist afectades per la crisi de la Covid. El gruix de les consultes tenien a veure amb les línies d’ajuda existents. Segons les dades presentades ahir, la majoria (43%) han estat autònoms. També han fet servir l’oficina empresaris (30%), gent interessada a començar un negoci (8%), persones a l’atur (8%), assalariats (7%) i persones en situació d’ERTO (4%). Quant a sectors, gairebé la meitat de les consultes (47%) procedien dels serveis, mentre que un 33% procedien del ram del turisme i un 19% del ram de la restauració.

El balanç d’aquest mig any de l’oficina va ser qualificat de “molt positiu” pel conseller comarcal i alcalde de les Preses , Pere Vila, que va presentar les dades juntament amb els regidors d’Olot Estanis Vayreda i Gemma Canalias. Aquesta última va recordar que el servei forma part del pla de reactivació, que inclou 121 accions més. A curt termini –hi va afegir– es mirarà que l’oficina faci la funció d’enllaç de diferents sectors econòmics per generar sinergies i nous projectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia