Economia

ANTONI ESCUDERO

PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ D’HOSTALERIA DE LES COMARQUES DE GIRONA

“Qui depèn d’operadors turístics està patint”

Les zones amb hotels petits tant del litoral com de l’interior ocuparan pràcticament totes les places, però només tres o quatre dies

Hi comença a haver reserves per a l’estiu perquè la gent té ganes de viatjar

Les empreses que treballen han rescatat entre un 10% i un 20% dels fixos discontinus

El president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, reconeix que hi haurà més o menys ocupació aquesta Setmana Santa en funció de la zona. Els hotels petits són els que podran ocupar pràcticament totes les places, però treballaran tres o quatre dies, i, en canvi, zones com ara Roses, Tossa de Mar, Lloret i Blanes, que depenen més d’operadors turístics, “estan patint”.

Les previsions són bones per al sector turístic gironí?
Dependrà de les zones. Les que depenen dels operadors turístics, com ara Roses, Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes, que és on hi ha les grans cadenes hoteleres i els grans hotels i omplen amb turista estranger, estan malament i estan patint moltíssim. En canvi, les zones on hi ha hotels petits, no només de costa, sinó també d’interior i muntanya, i que habitualment ja es nodreixen de gent del país, doncs aniran fent. La situació per al sector turístic continua sent molt complicada.
Però sembla que el sector està força animat.
És clar. És com aquell que va pel desert amb molta set i es troba una ampolla d’aigua sense etiqueta. Què farà? Se la prendrà estigui com estigui l’aigua. Doncs això és el mateix. La gent està patint moltíssim i hi ha molts problemes econòmics i no arriben els ajuts que s’han anunciat perquè el govern espanyol no té diners. Aquests dies, però, el sector té l’oportunitat de treballar una miqueta i s’hi llança de cap. Malgrat això, hi haurà poca facturació.
Falta el turista estranger...
Sí. No pot viatjar. A més a més, fins a un 50% del client gironí és francès i d’aquests n’han vingut uns quants, però són els que disposen de segones residències i es poden estar a la demarcació entre deu i quinze dies, perquè quan tornin a França s’han de fer una PCR. Els que venien per un cap de setmana o un parell de dies, no venen.
De cara a l’estiu, sembla que ja hi ha reserves.
Sí. La gent té moltíssimes ganes de sortir i els empresaris turístics, moltes ganes d’obrir, i volem que ens deixin obrir. Jo crec que fins passat el mes de juny no ho podrem fer amb normalitat, perquè hi ha un nou rebrot i perquè la vacuna va molt lenta i ha estat un autèntic fracàs.
I s’han pogut contractar gaires treballadors per aquesta Setmana Santa?
Les empreses que treballen han rescatat entre un 10% i un 20% dels fixos discontinus en funció de les necessitats que tenen. La resta estan en ERTO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia