Economia

A l’esquerra

, el robot de Lidl i a la dreta, el de Vorwerk
Economia

Lidl ha de retirar del mercat el robot que és còpia de la Thermomix

Redacció

El jutjat mercantil número 5 de Barcelona ha declarat que el robot de cuina Monsieur Cuisine Connect, que comercialitza la cadena de supermercats alemanya Lidl, suposa una violació dels drets de la patent de la Thermomix, per la qual cosa ordena a l’empresa retirar tots els exemplars de la màquina i no vendre-la en un futur.

En una sentència, la secció especialitzada en patents dels jutjats mercantils de Barcelona ha sentenciat a favor de la companyia alemanya Vorwerk en el litigi que l’enfrontava als supermercats Lidl, diu Efe.

El jutjat considera que la patent del famós robot de Vorwerk és “vàlida” pel fet de concórrer-hi els requisits de “novetat i activitat inventiva”, mentre que el robot de Lidl “reprodueix totes i cadascuna de les característiques” de la Thermomix, per la qual cosa, amb la seva venda, el gegant de l’alimentació “està realitzant actes d’explotació directa d’aquesta invenció prohibits”. El jutjat ordena a Lidl cessar la importació, l’emmagatzematge, l’oferiment i la comercialització del robot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia