Economia

Els repartidors de Deliveroo, falsos autònoms

Segons una sentència del jutjat social número 24 de Barcelona

El jutjat social número 24 de Barcelona ha dictaminat que els repartidors de Deliveroo són falsos autònoms i ha avalat l’actuació que va dur a terme Inspecció de Treball el 2018, quan va reclamar a la firma 1,3 milions d’euros en concepte de cotitzacions socials no abonades, segons recull l’agència Efe.

Aquesta és la sentència sobre la discussió de si els repartidors de plataformes com ara Deliveroo o Glovo són o no falsos autònoms que afecta un major nombre de treballadors, fins a un total de 748, segons explicava en un comunicat el Col·lectiu Ronda. Tanmateix, la sentència obligarà la plataforma a donar d’alta a la Seguretat Social aquests repartidors i a abonar les quotes del període en què estaven en servei.

En el seu escrit, el titular del jutjat de Barcelona considera falsos autònoms aquests treballadors utilitzant l’argumentari d’una recent sentència del Tribunal Suprem, subratllant a més que l’autonomia del repartidor és mínima i que l’empresa exerceix, entre altres coses, el seu poder disciplinari.

La llibertat del repartidor per no estar disponible no és tan àmplia com es vol aparentar, ja que en cas de rebutjar les comandes no se li garantiran comandes mínimes i, fins i tot, es pot prescindir dels seus serveis”, diu l’escrit. El tribunal també indica que els mitjans posats a la disposició del repartidor, com ara la moto o la bicicleta i el telèfon mòbil “són molt poc significatius en comparació amb la important organització estructural necessària per a l’activitat”, com són l’app i els acords comercials subscrits per Deliveroo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia