Economia

Masella no tanca per responsabilitat

Ho diu la direcció, que recorda que són l’única estació d’esquí gironina privada

Els responsables de l’estació d’esquí de Masella han decidit mantenir obertes les instal·lacions cada dia mentre duri el tancament municipal per compromís amb els treballadors i amb els municipis de la rodalia i també per mantenir les pistes en condicions fins que s’aixequin les restriccions. “A l’empresa, li resulta econòmicament inviable mantenir les instal·lacions en funcionament només per als municipis d’Alp, Das i Urús, per on s’estén el domini esquiable. Per això obrirem sota mínims, i adaptant-nos a la demanda”, afirma la direcció. L’estació hivernal cerdana és l’única de capital privat al Pirineu gironí; en concret, és gestionada per la fundació Bosch i Aymerich. Les altres tres –la Molina, Vallter 2000 i Vall de Núria– són gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat. L’única d’esquí nòrdic, Guils Fontanera, és de titularitat municipal.

Segons la direcció de Masella, l’estació ha estat l’estació privada de Catalunya que menys ha treballat durant les festes, pel tancament perimetral de la Cerdanya. Per això, ha redimensionat les instal·lacions obertes per fer front a l’actual situació i ha demanat ajuts a l’administració per garantir la seva viabilitat. Això no obstant, l’empresa ha anunciat que farà un ERTO parcial, amb el compromís que si la situació es normalitza restablirà els llocs de treball de seguida. “És un important revés econòmic per a Masella, per als seus proveïdors, per al sector de l’esquí i per a l’economia de la Cerdanya en general. Entenem la gravetat de la situació i, ara, cal fer prevaldre la salut de les persones”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia