Economia

L’empresariat del Ripollès reclama un pla de rescat

Concentració de professionals de l’hostaleria i de la ramaderia a Ripoll contra el tancament de la comarca

Convocades per les tres associacions d’hostaleria del Ripollès –Cuines de la Vall de Camprodon, Els Fogons de Ribes i l’Associació d’Hostaleria del Ripollès– i l’associació de productors i elaboradors Producte del Ripollès, un centenar llarg de professionals dels sectors més afectats pel tancament perimetral de la comarca es van manifestar ahir a la tarda a la plaça de l’Ajuntament de Ripoll. Hi havia representants d’empreses, autònoms i treballadors majoritàriament del sector de l’hostaleria i del turisme que protestaven amb esquelles, botzines i cassoles pel tancament perimetral i, sobretot, per reclamar a l’administració ajudes immediates destinades als sectors afectats.

Ahir, durant el segon dia de tancament perimetral de Cerdanya i del Ripollès, hi va continuar havent un degoter de queixes d’alcaldes i de veïns dels pobles més petits, la majoria dels quals sense casos positius de Covid o amb molts pocs. Una veïna de Pardines insistia que al seu poble són pocs i no hi ha positius i sí, en canvi, la majoria de negocis que depenen del turisme. Així mateix, es queixava que no podrà passar Nadal amb els seus pares, que viuen a pocs quilòmetres, però a la comarca veïna d’Osona. En el mateix sentit es manifestava l’alcalde de Molló, Pep Coma, que en declaracions recollides per l’ACN qualificava d’injust el tancament perimetral i reclamava una “microcirurgia” a l’hora d’aplicar restriccions.

Les pistes d’esquí de les dues comarques es van mantenir obertes, amb una dràstica reducció d’esquiadors, perquè només hi havia els residents i alguns dels no residents “atrapats” pel tancament. A Vallter, les empreses de serveis van tancar per protestar per la situació que viuen. Els controls policials dels accessos a les dues comarques no van registrar les cues de vehicles del primer dia, quan, al de coll d’Ares, s’hi va afegir fins i tot un helicòpter de la policia. Sigui com sigui, els carrers comercials de Camprodon, Ripoll i Puigcerdà eren buits i contrastaven amb la imatge habitual d’una vigília de Nadal.

El tancament ha comportat un augment de les peticions de reserva i allotjament al Pirineu de Lleida. La Federació d’Hostaleria de Lleida ja preveia una bona ocupació per Nadal i Reis, però ahir van constatar un increment de les peticions d’allotjament, tot i que moltes d’elles vinculades al manteniment de la llibertat de mobilitat que es revisarà dilluns.

LA XIFRA

3
concentracions
de professionals de l’hostaleria ja s’han dut a terme des del primer dia de tancament perimetral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia