Economia

El nombre de matriculacions de vehicles puja un 57% al maig a la demarcació, fins a arribar a 1.393

En l'acumulat de l'any, les vendes de cotxes i tot terrenys van augmentar un 52,4%

L'augment de vendes de vehicles al maig va ser degut principalment a les vendes de tot terrenys, que van augmentar un 137,7%, fins a les 214 unitats. També es van incrementar les adquisicions de turismes, un 47,7%, fins a arribar a les 1.179 matriculacions.

Per demarcacions, Girona va concentrar el 9,2% de vendes registrades, amb 1.393 unitats matriculades, darrere de Barcelona (11.393 unitats). Pel que fa a Tarragona, amb 1.301 unitats venudes, va experimentar un augment del 57,5% en les vendes, i Lleida, un 62,2% (675 unitats).

Pel que fa a les marques més venudes a les comarques gironines, en l'acumulat de l'any encapçala el rànquing de matriculacions la casa Seat, amb 575 matriculacions, seguida de les firmes Volkswagen i Citroën, amb 554 i 532 unitats venudes, respectivament. Les marques Peugeot i Nissan, amb 527 i 466 unitats venudes, respectivament, han estat representatives i han ocupat el quart i el cinquè lloc entre les més demanades a la demarcació. Les segueixen en volum Renault i Opel, amb 465 i 461 unitats, respectivament.

El president de Ganvam, Juan Antonio Sánchez Torres, tem que a partir del juliol les vendes baixin perquè s'estan acabant els ajuts i també per la pujada de l'IVA.

El preu del vehicle de segona mà

El preu mitjà del vehicle de segona mà a Girona va caure un 11,2% durant el mes de maig, fins a situar-se en 11.458 euros, segons les dades recollides per la plataforma de vehicles per internet Autoscout24. A l'Estat espanyol, els preus van baixar un 2%, fins als 11.764 euros.

Paguen al comptat

Les restriccions de crèdit imposades per les entitats financeres han obligat el 75% dels catalans a pagar al comptat els vehicles de segona mà, segons un informe elaborat per Ganvam. Pel que fa al conjunt de l'Estat, aquesta dada baixa fins al 67,7%. L'informe –elaborat entre 700 compradors i potencials compradors de cotxes de segona mà– revela que entre 2007 i 2009, és a dir, des que va començar la crisi, les compres en metàl·lic van augmentar un 16%, mentre que les finançades van caure per sobre del 14%. Segons Ganvam, la forma de pagament més habitual a l'hora de comprar un vehicle usat és al comptat per a set de cada deu usuaris, amb diners procedent dels estalvis, respecte a tres de cada deu que opten pel finançament del banc (52,7%) i financeres (36,3%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]