El sector del moble reclama a l'Estat i a la Generalitat un pla Renove

El Col·lectiu Empresarial del Moble de la Sénia sosté que les vendes han caigut un 40%

El president del Col·lectiu Empresarial del Moble de la Sénia (CEMS), Juan José Royo, sosté que les vendes han caigut un 40%. «És necessari un pla Renove si volem la continuïtat del sector del moble», ha dit Royo, que també ha avançat que la patronal estatal i el Ministeri d'Indústria treballen per activar aquest pla el 2010. «Tenim l'esperança que aquest pla serveixi per dinamitzar el sector, i hem demanat la implicació també del govern de la Generalitat», ha assenyalat Royo. El pla Renove es farà extensiu al sector de la il·luminació i als matalassos. I tot i que encara no s'ha concretat el pressupost que es destinarà al pla, la idea és seguir el model que ja s'ha posat en marxa al País Basc, amb dos milions d'euros de pressupost. En aquest cas se subvenciona amb un 25% l'adquisició de mobiliari nou, en compres de més de 300 euros i amb un ajut màxim de 1.000 euros. «La intenció és aconseguir que la gent s'anime a canviar el mobiliari a través de les subvencions, i que s'incrementen les vendes», ha explicat l'alcalde de la Sénia, Víctor Pla. Al Montsià es concentren una cinquantena d'empreses del sector del moble, amb una facturació anual de 150 milions d'euros.

Suport a la manifestació

El CEMS participarà avui en la manifestació que es farà a Tortosa contra el tancament de la multinacional Lear, però també per reclamar un pla industrial per a les Terres de l'Ebre. «El sector del moble ja fa més d'un any que està en plena crisi», ha dit Royo. Durant el darrer any, empreses del sector com ara Antaix, Mobles Mesegué i Els Plans han hagut de retallar la plantilla de treballadors per la caiguda de comandes.

«No als tancaments»

Volem indústria, volem treball. No als tancaments és el lema de la manifestació convocada pels sindicats UGT, CCOO i la USOC i que sortirà avui a les dotze del migdia de la plaça del Carrilet de Tortosa. A la protesta hi assistiran els secretaris generals dels tres sindicats, Josep M. Álvarez (UGT), Joan Carles Gallego (CCOO) i Antònia Gil (USOC), que reclamaran al govern un pla industrial per a les Terres de l'Ebre, plans socials reals de recol·locació a les empreses que presenten expedients de regulació d'ocupació, així com les infraestructures necessàries per al desenvolupament del territori. La manifestació, que passarà per davant dels serveis territorials de Treball a les Terres de l'Ebre, acabarà a la plaça dels Dolors, on està previst que els representants sindicals facin els parlaments i lliuren el manifest al delegat del govern a les Terres de l'Ebre, el republicà Lluís Salvadó. Els 515 treballadors de Lear tindran un paper destacat en aquesta mobilització i, de la mateixa manera que van fer dilluns passat, aniran amb les bates i les bosses de la feina a la manifestació. Així ho van acordar en l'assemblea d'ahir, en què es va aprovar el calendari de mobilitzacions de la setmana que ve. Les protestes començaran dimarts en una concentració mentre sindicats i empresa es tornen a reunir per negociar l'ERO de tancament.

D'altra banda, el conseller d'Innovació, Josep Huguet, va enviar ahir una carta als sindicats en què els explica que el govern ha concedit subvencions per valor de 374.743 euros a Lear a Valls, un centre que la multinacional ha volgut potenciar, mentre que «ha deixat de banda» la planta de Roquetes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid
economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs
Economia

El BBVA anuncia una OPA hostil per absorbir el Banc Sabadell

barcelona
comerç

Els oficis no troben relleu entre els joves

Barcelona
economia

Biocultura Barcelona arriba al Sant Jordi amb la trenta edició

Barcelona

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar