Economia

Indústria

Benvingut a Catalunya, Sr. Li

El viatge dels 2.500 treballadors del grup xinès Tiens acaba amb una parada a la planta del proveïdor català Eladiet i la promesa de futures operacions

Hi va haver rumba catalana, una demostració de castells i un generós aperitiu amb pernil ibèric inclòs. Les instal·lacions de l'empresa familiar catalana Eladiet al Papiol van ser ahir l'escenari d'una vistosa benvinguda a una delegació del gegant xinès Tiens, que aquests dies ha revolucionat Madrid, Toledo i Barcelona amb el seu viatge d'incentiu pagat a uns 2.500 treballadors del grup al món. Bé, de fet, no ben bé treballadors, sinó venedors d'un sistema piramidal al més pur estil d'Herbalife.

Eladiet està especialitzada en la fabricació i distribució de suplements nutricionals i proveeix a Tiens des del 2001. Amb el grup xinès està present a 19 països a Europa i ara, explica el codirector d'Eladiet i fill de la fundadora, Marc Gaya, prepara el salt a Llatinoamèrica i Àfrica. Fins al 15% de la seva facturació –que el 2016 preveu en els 14 milions d'euros– està lligada al gegant asiàtic fundat el 1995 a Tianjin per Li Jinyuan.

Ahir, però, com en la resta del periple dels 2.500 –per cert, només un miler són xinesos– per les Espanyes, qui va representar l'empresa va ser el seu fill gran, Zongmin Li. Va ser ell qui va captar l'atenció dels focus i l'interès per saber si a la visita turística en massa li seguirà l'anunci d'alguna inversió al país. Ell, però, es va mantenir en la reserva: “Estudiem algunes operacions en diversos sectors i demanem al govern més beneficis.” Zongmin Li es va reunir fa uns dies a Madrid amb la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría i ahir va compartir acte amb la directora general d'Indústria de la Generalitat, Núria Betriu. La responsable del govern català va afirmar que hi ha diverses operacions en estudi de grups xinesos a Catalunya i, tot i que no en va voler concretar cap, Betriu considera que el sector de l'alimentació, en el qual s'emmarca l'aliança Tiens- Eladiet, és un dels més atractius per a la inversió del país asiàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona