Economia

Més de 27.500 persones a l'atur a la Catalunya Central

El Bages i Osona són les comarques amb més veïns sense feina, mentre que el Moianès i el Solsonès estan a la cua

Només tres poblacions de menys de cent habitants estan lliures d'atur

A les comarques de la Catalunya Central hi ha 27.562 persones a l'atur, en un territori on viuen més de mig milió de persones, segons dades extretes de la Diputació de Barcelona i l'Idescat (finals 2015). Les comarques del Bages i Osona són les que tenen més veïns sense feina en nombres absoluts. De fet, també són els dos territoris amb més població. Per contra, el Moianès i el Solsonès és on menys desocupats hi ha, també coincidint que són zones amb menys població.

El rànquing de ciutats on hi ha més treballadors sense feina l'encapçalen Manresa, Vic i Igualada. I les segueixen Manlleu, Berga, Piera, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui, totes amb més d'un miler de desocupats. Aquestes vuit poblacions acumulen 19.409 dels 27.562 desocupats que hi ha a les sis comarques centrals. Per contra, hi ha tres poblacions de la Catalunya Central, totes tres amb menys de cent habitants, que estan lliures d'atur. Segons les dades de la Diputació, no tenen cap persona en situació d'atur Bellprat, a l'Anoia, amb 74 habitants; Gisclareny (27 habitants) i Capolat (92 habitants), situats al Berguedà. En total, a la regió hi ha 24 petites poblacions amb cinc o menys persones en les llistes de desocupació.

Ajuts de la Diputació

Precisament, les dades
de població i les d'atur són les que ha utilitzat la Diputació de Barcelona per decidir quina ajuda reben els ajuntaments per posar en marxa plans d'ocupació. L'ens supramunicipal hi destinarà trenta milions aquest any que permetran contractar unes 5.000 persones. I en total, té previst posar-hi 120 milions en quatre anys. En el cas de la Catalunya Central, la ciutat més beneficiada serà Manresa, amb 459.387 euros, seguida de Vic (277.692 euros) i Igualada (267.510). Comptant només les capitals de comarca de les cinc comarques de la regió –deixant de banda el Solsonès, que depèn de Lleida– la Diputació aportarà 1,2 milions d'euros aquest any. Per exemple Berga rebrà 182.396 euros i Moià, 80.698. A banda de les capitals, entre les ciutats que més aportació rebran també hi ha Manlleu (203.236 euros), Vilanova del Camí (113.636), Torelló (110.679) i Santa Margarida de Montbui (102.433 euros). La Diputació ha doblat la inversió feta durant el mandat
passat.

LES XIFRES

1,2
milions
d'euros aportarà la Diputació de Barcelona només a les capitals de comarca
459.387
euros
rebrà Manresa, la més beneficiada de la Catalunya Central per aquests fons


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA