Economia

Economia

Assaborir la vall del Corb

La primera Tros Food, organitzada per 7 cellers, 5 restaurants i 40 productors agroalimentaris, es farà al maig per crear marca i promocionar la zona

És una ruta gastronòmica singular de tastos enmig de la natura

A la Viquipèdia, l'entrada de la vall del Corb és de dimensions poc generoses. Sobretot si tenim en compte que en aquest territori, com diu la mateixa font, els pobles tenen un origen antiquíssim, d'entre els segles III i IV aC. Discretament, mentre voreja vinyes, boscos i oliveres, el corrent del riu Corb bressola un patrimoni cultural impressionant. Entre altres, castells com el de Maldà, monestirs com el de Vallbona de les Monges i viles closes com la de Guimerà. Als seus pobles hi treballen artesans del formatge i la cervesa, hi ha cellers de vi amb personalitat pròpia, gastronomia feta amb cura i un ample ventall de productes locals.

Malgrat els atractius, al mercat turístic català la vall és encara una gran desconeguda. Rosa Terés va apostar, fa onze anys, per obrir el restaurant Cal Menut (Belianes). “Recordo que vaig anar a un curs sobre paquets turístics i el professor ens va dir que ningú coneixia la vall del Corb. Així, què se suposa que hem de fer? Canviar el nom de casa meva! Promocionar-lo. És clar.” Pel pròxim 21 de maig, Terés prepara un rotllet de llom amb formatge de l'Albió i melmelada de tomàquet. Aquell dia s'estrenarà la primera edició de la Tros Food. La iniciativa és pionera a Catalunya, però sovinteja a l'Estat francès, on gastronomia, paisatge i turisme cultural van compassats. Eva Bonet, presidenta de l'associació Vins del Corb, que agrupa set cellers d'aquesta subzona de la DO Costers del Segre, explica: “La idea és fer una marca de qualitat i donar valor a un territori força desconegut. Tot i estar ben comunicat i a una hora de les grans ciutats.” Tros Food, impulsada per l'Associació Cultural Vall del Corb, ha estat molt ben rebuda pel teixit econòmic local. Hi participen 7 cellers, 5 dels seus restaurants més emblemàtics, 3 productors de cervesa artesana i 37 productors agroalimentaris més: mel, embotits, oli, formatge, pa de qualitat, etc. “Volem unir forces sota aquest paraigua”, apunta Bonet. Fa un parell d'anys, els cellers ja es van constituir en associació i, el 2015, van acordar la promoció dels vins amb els restaurants, a través del programa Gustum, de cooperació dels consorcis Leader. La iniciativa va calant entre el públic del turisme d'interior, minoritari però creixent, que busca productes locals de qualitat. Rosa Terés assegura: “Des del primer dia, a la nostra carta hi ha els vins de la subzona. I quan ho expliques als clients, ho agraeixen. Nosaltres, igual que els vins i la resta de productes locals, formem part del mateix entorn.”

La Tros Food consisteix en una ruta gastronòmica de tastets, però és ben especial. El paisatge de conreus, bosquets i pobles en serà el protagonista amb la gastronomia. La ruta sortirà de Vallfogona de Riucorb, passant per Guimerà i l'Ametlla de Segarra. Són 8,5 quilòmetres que inclouen set parades gastronòmiques, amb plaça per a 250 persones. Entre els sembrats, les oliveres i els ceps, es degustaran amanides, sopes, panadons de silvestres i llegums, o pans de pessic de carabasses. Sempre acompanyats de “tastets” de vins i cerveses. La tornada feliç a Vallfogona també està garantida.

La proposta
Ruta circular de 8,5 quilòmetres, entre Vallfogona de Riucorb, Guimerà i l'Ametlla de Segarra. Cada 1,5 km es para per descobrir l'entorn natural i la gastronomia local. Més informació i inscripcions a: www.inscripcions.cat/trosfoodvalldelcorb


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona