Economia

Previsió d'una Setmana Santa de calaixos plens al Maresme

El 80% dels establiments hotelers i els càmpings de la comarca aixequen la persiana amb previsions del 90% d'ocupació

Es mantenen els turistes de proximitat i augmenten els visitants centreeuropeus i del Regne Unit

Bones perspectives del sector turístic de la zona nord del Maresme davant una Setmana Santa que arriba aviat, però que ha fet obrir més establiments hotelers que l'any passat. Les previsions apunten que se superarà el 85% d'ocupació del 2015 i se situen en, com mínim, el 90%. Aquest optimisme del sector es repeteix en cadascun dels quatre municipis –Calella, Santa Susanna, Malgrat i Pineda– que tenen el turisme com un del principals motors econòmics. La portaveu del Gremi d'Hostaleria del Maresme i presidenta de l'Associació Turística de Calella, Isabel Mallol, confirma que el visitant de la zona es repartirà entre el turista de proximitat, català i espanyol, i el que prové dels mercats anomenats tradicionals. “L'Estat francès, el Regne Unit, Alemanya i, en menor mesura, Rússia són els principals emissors de clients”, apunta i hi afegeix que les estades es concentraran els dies forts de Setmana Santa, de divendres a diumenge. L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (CDC), avança que l'especialització del municipi en el segell de turisme esportiu, amb esdeveniments com ara l'inici de la Volta a Catalunya que comença dilluns, afavoreix l'arribada de visitants d'arreu. La gerent de la Fundació Turística Santa Susanna, Mercè López, destaca que la Setmana Santa és el punt d'inici de la temporada turística del municipi perquè la majoria d'establiments ja no tancaran fins passat l'estiu. “La tipologia dels visitants aquests dies és molt variada i podem trobar des de les famílies, a la gent gran de l'Imserso o els esportistes professionals”, apunta i destaca que la clau de l'èxit de l'oferta de la població “és la selecció d'un tipus de turisme que fuig de les grans masses i dels excessos”.

Per la regidora de Turisme de Malgrat de Mar,
Carme Ponsa (JxM), una Setmana Santa tan avançada obligarà els hotels i càmpings a tancar un cop passin les festes. “Els establiments obren per aprofitar aquests dies, però no els compensa continuar amb l'activitat fins que s'inicia la temporada d'estiu al maig”, apunta. Ponsa considera que l'oferta turística del territori “ha guanyat molt” presentant-se sota el paraigua de la marca Costa de Barcelona Maresme “perquè el nom de la ciutat és un atractiu indiscutible”.

Des de Pineda de Mar, la primera tinenta d'alcalde, Carme Aragonès (PSC), valora com a tret diferencial l'oferta concreta de la població. “Podem oferir a qui ens visita des d'una processó de Divendres Sant a l'aplec a Sant Pere de Riu, activitats al carrer o jam sessions”, precisa. Aragonès coincideix a dir que la Setmana Santa d'aquest any “sembla que anirà molt bé”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona