Economia

Una sidra feta a l'Empordà guanya un tast internacional

Es diu Mooma Cider i l'elabora l'empresa Fructícola Agroalimentària Mas Saulot, de Palau-sator

La van treure al mercat el desembre passat amb l'objectiu de diversificar l'oferta

L'empresa Fructícola Agroalimentària Mas Saulot, de Palau-Sator, que es dedica a la producció de fruita i que és un dels socis fundadors de la cooperativa Girona Fruits, ha decidit diversificar la seva oferta i elaborar una sidra empordanesa. La Mooma Cider, que és el nom que té aquesta nova sidra, ja ha guanyat un tast internacional a cegues que es va fer al gener a Astúries i “s'ha situat en primera posició per davant de sidres de Sud-àfrica, Astúries, Anglaterra, Suècia, Dinamarca i Irlanda, entre d'altres”. “Lleugera, sense defectes, aromàtica i coherent” són algunes de les definicions que els enòlegs i tastadors del tast van utilitzar per definir la sidra Mooma.

La idea de crear una sidra va sorgir ara fa tres anys quan, arran d'una sèrie de viatges, Llorenç Frigola i els seus fills, propietaris de Fructícola Agroalimentària Mas Saulot, van decidir “donar valor afegit, amb innovació i creativitat” a la poma elaborada a la demarcació de Girona. I “com que aquí no hi ha tendència a consumir-ne, vam buscar l'assessorament d'un enòleg asturià i amb en Pedro vam elaborar una sidra més adaptada a casa nostra, una sidra del nou món”.

La sidra va sortir al mercat “la setmana abans de Nadal” i de moment han començat a vendre “a clients propers del Baix Empordà i Alt Empordà” que els han fet confiança. Però els productors de Mooma no descarten ampliar els punts de venda i ja tenen previst anar a la Fira Alimentària amb algun distribuïdor “per poder entrar a Barcelona” i també arribar a l'Estat francès.

La producció de la sidra és, de moment, de 1.000 litres al mes. “Però com que de poma en tenim deu mesos l'any podem ampliar la producció.”

LA FRASE

La nova empresa ara ven productes en l'àmbit local, però té objectius nacionals i internacionals
Pau Frigola
FUNDADOR DE L'EMPRESA MOOMA

Vinagre de poma, sucs i snacks

Amb la idea de continuar diversificant el producte els propietaris de Mooma (contracció de Montgrí i poma) han elaborat també un vinagre de poma. Asseguren que “està sortint molt bé i és el primer que s'ha acabat”, amb quatre varietats de sucs de poma diferent, “de més dolça a més àcida”.

Els propietaris de Mooma també treballen per ampliar l'oferta amb productes deshidratats que sortiran al mercat ens els mesos vinents i que “aniran destinats a esportistes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona